Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szekelykäposztät szeretnek...

Szekelykäposztät szeretnek kesziteni csak oldalasbol lehet? Vagy mindenkepp kell pörkölt alap?

Figyelt kérdés
2012. dec. 27. 13:53
 1/7 anonim ***** válasza:
A székelykáposztát a sertés bármely részéből el lehet készíteni,de valóban finomabb,ha csontos rész is van benne.Én tarjából is szoktam,van,aki csülköt tesz bele,de lapockából,és combból is nagyon finom lesz.Ahogy írod,pörkölt alapot kell készíteni,erre jön a kiöblített káposzta,felengeded vízzel,és lassú tűzön főzöd.Nem rontja el,ha van otthon füstölt ízű kockád.Egyet,vagy felet dobhatsz bele,a mennyiségtől függően.Ha megfőtt ráöntöd a tejfölt,és már lehet is tálalni.
2012. dec. 27. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
En személy szerint csak csirkemellbol szoktam készíteni, mert más húst nem eszik meg a család.
2012. dec. 27. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Csirkemellből nehogy főzd, mert a káposztába zsírosabb disznóhús kell. Füstölt hús vagy íz sem kell bele. Legfeljebb akkor, ha szeretitek a füstölt ízt.
2012. dec. 27. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Az első szerint pörkölt alapra tedd az összevágott oldalast, ha megfőtt a csontokat akár ki is húzhatod belőle. erre a káposzta, és annyi hús, vagy csontlé (víz), hogy kényelmesen elférjenek a húsok a káposztában.

a füstölt dolgok abszulút ízlés kérdése, aki szereti nyugodtan tehet bele.

de valóban lapockából , tarjából, puha szaftos húsokból is nagyon finom.

mi asztalnál tejfölözzük, ki-ki a magáét.

2012. dec. 27. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom miert nem hasznos a valaszom. Ha mindenki csak a csirkemellet eszi a csaladban, nem sok ertelme volna mas hust hasznalni. Minden etelt el lehet kesziteni mas husbol is, mint azt szokas. Attol, hogy masnak nem izlik, meg lehet finom.
2012. dec. 27. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 doboszoli ***** válasza:

Persze, hogy el lehet készíteni. Bár nekem nem jönne be.

Az oldalas kiváló hozzá.

Nálam a húsok:

Szegyporc, csülök, farok(tőcsont), fül, ha sokan vagyunk, még több csülök.

Én a füstölt ízt a káposztában nem kedvelem, de ez egyéni "szocproblem".

2012. dec. 27. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

"Nem tudom miert nem hasznos a valaszom. Ha mindenki csak a csirkemellet eszi a csaladban"


Mert NEM a TE családodnak készül, és csirkemellből nem lehet olyan finom mint csontos zsírosabb malachusiból.


Én is inkább a comb, vagy tarjára szavaznék alapnak és belepakolhatod az oldalast is bár lehet csak oldalassal is finom próba cseresznye. :)

2012. dec. 27. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!