Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a perec receptje?

Mi a perec receptje?

Figyelt kérdés
Elsősorban nem linkeket várok google találatokról, mert azt én is el tudtam intézni, de azok többségéhez nincsen odaírva, hogy melyik féle perec. Én annak szeretném megtudni a receptjét ami puha (nem kőkemény) és a só is "nyújtható" rajta, tehát az állaga megváltozott. Ilyesmit ettem nemrég a westendben és nagyon ízlett. Köszi a válaszokat.
2008. jún. 14. 19:41
 1/1 anonim ***** válasza:
80%

Sós perec

Hozzávalók:


1 kg liszt


1/2 l tej


5 dkg élesztő


2 evőkanál cukor


1 evőkanál só


1,5 dl étolaj


+


3 evőkanál liszt


2 evőkanál só


1 tojás



Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig viszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!


Google-sós perec-az első találat volt :)

2008. jún. 14. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!