Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A süteményeknél az étcsokoládé...

A süteményeknél az étcsokoládét, étcsoki mázat lehet tejcsokoládéval is helyettesíteni?

Figyelt kérdés
Amit sütni szeretnék, abban étcsokit ír, de lehet tejcsokoládéval is helyettesíteni, vagy azzal nem ajánlatos?

2013. máj. 20. 13:59
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

ha mázat tejcsokiból készítem az ugyanúgy megkeménykedik mint az étcsokis?


Tudtok valami egyszerű és gyors mázat?

2013. máj. 20. 14:08
 2/11 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen lehetséges, nem kell egy receptet szó szerint követni, mert ettől lesz titkos és egyedibb egy sütemény, meg finomabb.

A tejcsoki az édesebb mint az ét így előfordulhat hogy a sütemény eléggé édes lesz miatta. meg amennyire észrevettem a tejcsoki lassabban dermed meg, és így lehetnek gondok hogy a máz leválik róla.

2013. máj. 20. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
De miért dermed lassabban? Tehát ha tejcsokiból csinálok mázat, akkor számíthatok rá, hogy lefolyik róla?
2013. máj. 20. 14:22
 4/11 anonim ***** válasza:

Természetesen lehet, a recept csak irány mutat. Én a sütik 90%át kisebb-nagyobb eltérésekkel készítem el.

A tejcsoki édesebb, világosabb és nekem szeletelésnél darabokban le szokott potyogni ott ahol éppen vágom, de mivel a családnak készül, így nem foglalkoznak vele.

2013. máj. 20. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Az étcsokinak magasabb a szárazanyagtartalma, ezért keményebb is mint a tejcsoki. De azért nem fog a tejcsoki 99%ban lefolyni a tetejéről az aljára, csak tovább tart mire megszilárdul, így valamivel több folyik le, mint az étcsokinál.

Egyébként milyen süteményt készítesz? :)

2013. máj. 20. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Amúgy az étcsoki miért nem potyog le darabokban? Vagy a tejcsokit sokkal tovább kell hűteni? mennyivel?
2013. máj. 20. 14:25
 7/11 A kérdező kommentje:

Ezt:


[link]


:)

2013. máj. 20. 14:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha kiraksz egy tábla fehércsokit, tejcsokit és étcsokit a napra, akkor pont ilyen sorrendben fognak megolvadni, mert a fehércsokiban a legtöbb a kakaóvaj, zsiradék, míg az étcsokiban a jóval kevesebb, mivel az inkább szárazanyagokat tartalmaz. A tejcsoki valahol a kettő között van. :)


Szerintem simán megcsinálhatod ezt a receptet tejcsokival, legfeljebb kevésbé édesre készíted a sütemény többi részét :)

Baromi jól néz ki :D

Jó sütést :)

2013. máj. 20. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan 10 perccel kell tovább hűteni, de ez sok mindentől függ. Az étcsoki szilárdabb, miután megkötött, ezért jobban egybenmarad és nagy darabokban törik, a tejcsoki inkább morzsás és mozaikszerűen törik.

De megpróbálhatod azt is, hogy amikor már szilárdul a tejcsoki, de még kenhető, akkor bevagdosod ott, ahol később fel szeretnéd szeletelni. :)

2013. máj. 20. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Jah akartam kérdezni:


Fehércsokival ugyanúgy mint a tejcsokival? Ha fehércsokis máz lenne... :D

Mármint ugyanúgy szilárdul-e.

2013. máj. 20. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!