Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért vagyok ilyen béna a...

Miért vagyok ilyen béna a főzésben?

Figyelt kérdés

Nem megy sehogy sem. Az elején még jónak tűnt, mikor még csak ilyen rántotta, kategóriáig mentem. De most már kezdem megutálni.

Először is azt nem vágom, hogy miért van az, hogy kifut amit főzök?

És minden előjel nélkül! Először 1 pillanatra ott hagytam forrni a vizet, mert látszólag hiába álltam ott, nem történt semmi. Erre hallom, hogy sistereg a sütőlap, és jön ki a víz! :S

Ok, másodszorra úgy voltam, most figyelni fogok, ott álltam, főztem zacskós levest, erre kevergetem, és nött felfele, és kifolyt! Miközben ott álltam!

Semmi előjel nem volt, hogy ez fog történni!

Tudom, hogy le kell venni ilyenkor a tűzről, de istenem! Nem volt semmi előjele, hogy most ki fog futni 3 mpen belül!

Akkor a másik hogy a hagymát inkább eltörölném a földről! Amikor vágom, hiába vigyázok, nem hajolok közel hozzá, nem bírom anélkül felvágni 1 hagymát, hogy már látni nem látok, annyira csípi a szemem!

A harmadik, hogy főzöm a rizst, nem akartam szétfőzni, erre kivettem, és tök kemény maradt. Akkor nem akartam, hogy ropogjon a fogam alatt, erre szét főtt, és ilyen tejbegríz lett belőle.

Meg legtöbbször nincs türelmem főzni valami 3/4 órán át, mert félek, hogy ott hagyom, kifut, oda ég, akármi, és hamarabb leveszem és rossz lesz az egész.

Negyedik fűszerezni akarok valamit, alig jön a zacskóból, kicsit megrázom, erre bele borult a fél csomag bors! :S


Miért vagyok ilyen béna? Mit csinálok rosszul mindig?

Anyut kellene megkérnem, hogy tanítson meg főzni, de azt mondja, hogy nincs rá ideje, ha most leáll velem szórakozni, éhes apu, ha haza jön a munkából.

Szóval akkor szoktam főzni, mikor én vagyok itthon egyedül, és mindig rossz lesz, elrontom, el megy a kedvem.


Miért vagyok ennyire béna ebben? Amikor másokat látok főzni egyszerűnek tűnik az egész.

17/F



2013. szept. 11. 12:49
 1/9 A kérdező kommentje:

Ja és az olajban sütés se megy jobban! Sütöttem sült krumplit, azt nem lehet elrontani mondván. Erre mikor forrt az olaj, és raktam bele óvatosan, kifrüccsent, és a kezemet szét égettem.

Amikor kiszedtem akkor is rá pattantak az olaj cseppek a kezemre! :S

2013. szept. 11. 12:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Először is..ha tele öntöd a lábost vízzel..akkor az tuti hogy kifut..

az hogy minden kifut az azért van mert túlságosan sok vizet vagy mást raksz fell.

Ne keseredj el..a főzés nem könnyű dolog! Csak próbálkozni kell.

én kicsi korom óta segítek a konyhában..igaz még csak 13 éves vagyok..de segítek amiben tudok :)

ne add fell.

2013. szept. 11. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok:

süssd a krumplit sütőben! Csak egy kicsit megkell spricelni olajjal és bedobni a sütőbe! Ugyan olyan finom lesz

2013. szept. 11. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Hibákból tanulni lehet. Használj nagyobb lábost és nem fut ki az étel. Kevergesd ne nagyon hagyd a lapon. Nem kell mindig maxra rakni a hőmérsékletet.

A hagyma gonosz, de ha megnyitod a csapat és az közelében csinálod akkor nem fog annyira csípni.

A rizs egyszerű egy pohár rizshez adj két pohár vizet. Ha elfőt, akkor fedd le és hagyd pihenni kb. 15 percig.

A fűszereket rakd ki fűszertartóba és vedd ki kiskannállal, így nem fog kiborulni és nem kell órákig rázogatni.


Kezd alap ételekkel. recepteket videóval keres. YouTube-on vannak ilyenek. Ott láttod milyennek kell lennie az ételnek és mutatják, hogy kell elkészíteni.

2013. szept. 11. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy lefedem fedővel a lábast, hátha az meg gátolja, hogy kifusson, valamiért.

De nem! A fedő alól elkezdett kifutni a forrásban lévő leves!

Mire való akkor a fedő ha nem erre?

2013. szept. 11. 13:14
 6/9 anonim ***** válasza:
De béna vagy, öcsém! :D
2013. szept. 11. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

ne haragudj, de marha jót nevettem :D

gyakorolni kell, mondanám, de egyszerűen nem tudom elhinni, h vizet forralni se tud vki :D meg kisütni a krumplit :D

2013. szept. 11. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 doboszoli ***** válasza:

1. Használj nagyobb edényt.

2. Ha felforrt az étel vedd takarékra a gázt/villanyt.


3.Eleinte ne hagyd magára az ételt. Ha "mellette állsz", attól kifut.DD)

4. Ha a hagyma irritál, akkor felvágás előtt pár pecig áztasd hideg vízben,(megtisztítva)

5.A rizst, a fűszert leírták előttem. Én X évtized után is kézzel rakom a fűszert az ételbe, így érzem.

6."nincs türelmem"... Legyen másként nem megy.

Sok sikert, ne add fel!!

2013. szept. 11. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha kifut a dolog,akkor gondolom nagy lángon csinálod . Amikor ott akarod hagyni,akkor vedd lejjebb a lángot . Az elején otthagyhatod,ha annyira akarod,később fog forrni,de aztán többször nézegess rá.Ha kezd kifutni,gyors húzd le a tűzről . Illetve tényleg ne öntsd fel csurig ,vagy nagyobb legyen az edény. A hagymát tedd a hűtőbe egy fél órára használat előtt,nekem ez jött be eddig a legjobban :) Nem csíp annyira utána.Rizs= Vegyél sima zacskós rizst,a lényeg előgőzölt,vagy előfőzött. Szedd ki a zacskóból őket,és csináld meg ugyanúgy mint a sima rizst = egy kis olajon megpirítod a rizsszemeket,(én itt szoktam sózni is)ha már megpirultak,akkor öntsd fel annyi vízzel ami ellepi a rizst.Tedd rá a fedőt,és vedd kis lángra! Hagyjad párolódni,néha nézz rá,ha már kezd lyukacsos lenni,kezd eltűnni a víz,akkor keverd meg,utána már nemsokára kész lesz,kb egy percet hagyd még a tűzön ,majd tedd félre fedővel a tetején . Hagyjad egy kicsit,és jónak kell lennie :) a fűszerezésnél pedig tényleg öntsd bele valamibe,és kanállal szedd ki belőle.Ha esetleg nagyon nem megy valami írj nekem nyugodtan privi üzenetet,megpróbálok segíteni :)
2013. szept. 30. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!