Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egész kacsa sütésére ötletek/r...

Egész kacsa sütésére ötletek/receptek?

Figyelt kérdés
Karácsonyra kapok egy 6 kilós, konyhakész kacsát, amibe a mája, szíve vissza van töltve. Eléggé otthon vagyok a konyhában, de egész szárnyast még soha nem készítettem, de ezt egyszerűen nem tudtam visszautasítani, annyira gusztusosan hangzik. (Amúgy kacsacombot már többször sütöttem, levesnek is csináltam.) Tudtok jó receptet? Egyáltalán hány fokon, meddig kell sütni, hogy belül is minden megsüljön? Érdemes megtölteni valamivel? Ha nem töltöm, (lehet, hogy idióta kérdés), akkor belül is fűszerezzem? Ötletek?
2013. dec. 12. 10:36
 1/4 A kérdező kommentje:
Azóta utánanéztem kicsit, már látom, mivel érdemes tölteni/fűszerezni. Persze receptek még jöhetnek tőletek, illetve fontos praktikáknak örülnék, mint pl. egy fórumon olvastam, hogy egy nő sok vizet öntött a kacsa alá, sokat locsolgatta is plusszban, ezért nem sült ropogósra, csak megfőtt. Mire kell még nagyon odafigyelni?
2013. dec. 12. 10:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Naranccsal, frissen szedett rozmaringgal (sokkal intenzívebb, mint a szárított, isteni), fokhagymával tömném meg:)


Mellé vajas, sóágyon sült héjában sült krumplit adnék.


A kacsa alá nem szabad zsiradékot tenni, és csak nagyon kevés víz kell alá. Az első órára mindig le kell takarni, aztán sütheted ropogósra (mikor leveszed a fóliát, tekerd fel a hőfokot!). Ha nagyon ropogósan szereted, akkor alaposan szárítsd meg sütés előtt, és egy órával előtte dörzsöld be sóval, hagyd állni...


Vízzel semmiképp ne locsolgasd, csak a belőle kisült zsírral szabad.

2013. dec. 12. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Én így szoktam elkészíteni:


[link]


annyi különbséggel hogy mielőtt elkészül előtte 3negyed órával rakok bele savanyú káposztát így tálalom a krumplipürével. Méz nagyon jó csavar benne.

Sütési fokot nem tudok,sima gázsütőbe csinálom nincs is hőfok rajta:) Láng alapján sütök.

2013. dec. 12. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 bumbi02 ***** válasza:
Mi naranccsal, almával, és zellerrel szoktuk kitömni, plusz még mellé a tepsibe is teszünk egy keveset:) Ami kifő belőle lé, tökéletes alap egy narancsos mártáshoz:)
2013. dec. 12. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!