Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok valami nagyon finom...

Írnátok valami nagyon finom krémes, nem túl bonyolult süti receptet?

Figyelt kérdés
2009. dec. 1. 22:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia. Van egy kedvenc receptem ami szinte minden alkalomkor sikert aratot, nem is kell sütni, és gyönyörű szép.

Hozzávalók:

-4dl habtejszín

-fél kg túró

-krémtúró vaniliás (ízlés Szerint)

-2 zsacskó dr.Otker zseléfix

-cukor

-citromhéj

-gyümölcs

-piskóatekercs


Fogsz egy mély tálat, én leveses tálat szoktam használni.

kibéleled folpackkal. 1 centis karikákra vágod a babapiskótát, és körben az oldalát kirakod.

A felvert tejszínhabot, túrókat,cukrot, citromhéjat, ás a zseléfixet összekevered. A felét belerakod a piskóta tekercsel kibélelt tálba. Rakhatsz 1 réteg gyümölcsöt is bele, de akár el is lehet hagyni. DE mikor felvágják jól mutat. Tehát bele az összes krém aljára még szeletelt tekercs. Egy kicsit érdemes a tálat meg ütögetni, hogy a krém kitöltse a tekercsek közti rést. 1 nap hűtő. Másnap kiborítod egy tányérra. ennyi. Könnyű, finom, és nagyon mutatós.Én mindent a Lidl-ben szoktam hozzá venni. VAn kész piskótatekercsük ami le van csurgatva csokival, még szebb tőle, illetve van kis vödrös krémtúrójuk kb fél kg-os.

2009. dec. 3. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:

Szuper recept, nekünk nagyon bejött.


Emeletes élvezet


Hozzávalók:


1. réteg

25 dkg darált háztartási keksz

5 dk Ráma margarin

5 dkg porcukor

kevés tej

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb piteformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.


2. réteg

20 dkg túró

porcukor

2 dl tejszín

1cs. vaníliás cukor

1 cs. Habfixáló

A túrót, ha nagyon darabos mixelő rúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.


3. réteg

2cs. Aranka vaníliás krémpor

5 dl tej

1cs. vaníliás cukor

Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.


4. réteg

2 dl tejszín

5 dkg porcukor

1 cs. Habfixáló

A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem.


Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé

A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.

2009. dec. 19. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Nagyon jól hangzik a sütirecepted. Most meg is akartam "sütni", de nincs Aranka krémporom. Remélem kapok a boltba, mert nem emlékszem, hogy találkoztam volna vele. Ha esetleg nincs, lehet valamivel helyettesíteni? Milyen magas lesz, ha a tepsibe csinálom meg? Köszi a választ előre is!

2009. dec. 20. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!