Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az őszibarack receptje?...

Mi az őszibarack receptje? Esküvői süti.

Figyelt kérdés
Egy lagziban láttam, a menyasszony azt kínálta körbe egy kosárból, úgy néz ki, mint egy igazi őszibarack.
2009. dec. 7. 15:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Küldöm a receptet:


ŐSZIBARACK

Hozzávalók:


A tésztához: 75 dkg liszt, 3 tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 kiskanál szódabikarbóna, fél kiskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja, 1 evőkanál ecet, (esetleg kis tej).


A töltelékhez: 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 5 dkg vaj, 1 dl rum, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál baracklekvár.


A díszítéshez: piros és zöld ételfesték, kristálycukor, marcipánlevelek, csokidarabkák.


Elkészítés:


A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, az ecetet, és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kis tejet adjunk apránként hozzá. Egy jól gyúrható, könnyen formázható masszát kell kapnunk.


A tésztából lapos tallérokat formázunk, és egymástól 3-4 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. 10-12 perc alatt világosra sütjük.


A megsült sütemények belsejét karalábévájóval, hegyes kis késsel vagy éles szélű mokkáskanállal kikaparjuk az aljuk felőli oldalon. (Vigyázat, nagyon könnyen törnek, óvatosan kell dolgozni velük!)


A kikapart tésztát egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a töltelék hozzávalóit, és egybegyúrjuk.


Két-két üreges tésztafélgömböt összeragasztunk a töltelékkel.


Az egyberagasztott gömböket kis ételfestékkel megszínezzük, aztán kristálycukorba hempergetjük.


Díszíthetjük őket csokidarabkákból formált szárakkal és marcipánlevelekkel.


Kipróbált recept, úgyhogy garantáltan jó.:-)

Remélem, hasznodra válik.

Jó sütést és kellemes ünnepeket kívánok. :-)

2009. dec. 7. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:)
2009. dec. 7. 15:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én receptem:

15 dkg zsírt 20 dkg porcukorral, 1 citrom héjával habosra kavarunk.Hozzá: késhegynyi szódabikarbóna, fél citrom leve, 2 tojás, csipet só, kb. 36dkg liszt. Jól formázható legyen!

Ebből diónyi-zölddiónyi gombócokat formálunk. És előmelegített sütőben világosra sütjük. Közben félgömb alakúra fog változni. Nem kell pirosra, csak vajszínűre sütni, egyet ketté kell vágni, hogy átsült-e?

Kivájjuk kiskanállal a közepüket, azért egy 6-8 mm-es fal maradjon!

Töltelék:a kivájt morzsa, és darált dió baracklekvárral összegyúrva.Szükség szerint egy kis citromlével vagy tejjel lágyíthatjuk, ha a lekvár kemény. Cukrot vagy rumot is tehetünk ízlés szerint.

Ezzel töltjük a fél barackokat, és kettőt összenyomunk. Kicsit púposra töltjük, így a plusz töltelék összeragasztja.

Ecsettel, hígított vérnarancs és keserűmandula-aromával egyik felét zöldre, másikat pirosra festjük. Még nedvesen porcukorba forgatjuk, hogy hamvas legyen. Szárat szeletelt mandulából, levelet marcipánból készítünk.


Ezzel a töltelékkel pikánsabb az összhatás.

Nagyon finom! Mindenki imádja!

2009. dec. 7. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is köszönöm..imádom ezt az édességet!!
2009. dec. 7. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!