Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem kel meg a tészta?...

Miért nem kel meg a tészta? Lisztérzekeny diéta.

Figyelt kérdés

Lisztérzékeny vagyok. Akármit készítünk anyuval itthon semmi nem kel meg. Gluténmentes lisztet használunk.A kenyérsütőgépben amikor csináltam, feljött, aztán öszse is esett. A kenyér vagy a pizzatészta, a kuglóf...minden amit csinálunk száraz, kemény tészta lesz, és ami a legrosszabb, minden lapos, vagy miután kivettük összeesik. Próbáltunk már nyers élesztőt is, szárazat is, próbáltunk már több éllesztőt is beletenni.

Most vettünk kukorica lisztet, az meg eleinte szívta a vizet magába, aztán kelesztés során kidobta magából. A kenyér 1cm lett, és kemény mint egy könyv.

Ki hogy készíti? Valami jó ötletnek is örülnék.:(


2009. dec. 8. 14:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Sima gluténmentes lisztből nem lehet kelesztett kenyeret sütni. Speciális kenyérliszt keverék kell hozzá

Itt találsz egy párat, szerintem bioboltokban is kaphatóak

[link]

2009. dec. 8. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Amúgy kifejezetten erre szánt keverékkel próbálkoztunk...már el vagyok keseredve.. [link] ezt próbáltuk, többek közt.
2009. dec. 8. 21:50
 3/4 anonim válasza:

[link]

ezzel próbálkozz és száraz élesztővel...nekem csak ez vált be

2010. jún. 28. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A legközelebbi receptnél feliratom:)
2010. jún. 29. 17:35

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!