Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért maradt nyers a krumpli?

Miért maradt nyers a krumpli?

Figyelt kérdés
Tepsis húsos kurmplit csináltam.Már több mint 70 percet sült és még mindig nyers a krumpli.A sajt már szépen megpirult rajta,de a krumpli még mindig nyers nem csak felül alul is.Nem értem miért.Vékony szeletekre vágtam.Most dobjam ki az egészet?Nyersen nem fogom odaadni a családnak az biztos.Vagy még tegyem be sülni, de mennyi időre?
2014. ápr. 3. 14:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha hús és a burgonya között nem volt valamilyen szósz akkor azért.

Nem tudott a burgonya átpárolodni. Volt már nekem is ilyen ,én ott szurtam el ,hogy nem sütni való burgonyát vettem. Egyébként van amikor 2óra is kell ,hogy átsüljön a burgonya.

Még megtudod menteni ha a burgonyát kitudod szedni ,és kicsit előfözöd aztán vissza rakocsgatod.

A sütöd jól müködik?

2014. ápr. 3. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Ekőszőr fólia alatt kell sütni, akkor megpuhul és csak utána jön rá a sajt és fólia nélkül megpirítani.
2014. ápr. 3. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Egy-két csepp vizet rá, beborítod fóliával, majd ha átpuhult (kb. 10-15 perc) fólia le, pirítol még rajta és tökéletes lesz!
2014. ápr. 3. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Van rajta szósz nem is kevés,és fólia alatt sült 50 percig,majd 20 percig fólia nélkül.Ezért sem igazán értem mi a gond.Még szinte teljesen kemények a krumplik,pedig vékonyra van vágva.
2014. ápr. 3. 16:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Biztos sűrű a szósz! Önts alá vizet, és fedd le kétszeresen alufóliával , rakd be a sütőbe kis lángra, hagyd párolódni.
2014. ápr. 3. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha savanyú a szósz, pl. paradicsom vagy hasonló, akkor ne csodálkozz. Azokban 2x annyi idő alatt fő meg akármi is!

Nem véletlen, hogy pl. a paradicsomlevesbe leginkább betű tésztát, vagy vékony eperlevél tésztát főzünk bele, az is sokkal hosszabb idő alatt fő meg benne, mint bármilyen más levesben.

2014. ápr. 3. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!