Egy ilyen torta jo lesz, esetleg otletek?
Evfordulora szeretnek tortat kesziteni paromnak.
Nem igazan vagyok nagy sutogetos, inkabb dotni szeretek ezert valami egyszerure fondotlam.
A milka csokit szereti, ezert arra gobdoltam, hogy piskotat kksutnem tortafprmaban, a milka csokit megolvasztanam, es a kettevagott pikolara kennem. A tetejere szinten kennek, es a tetejet pedig milka szives bon-bonnal diszitenem, talan meg valami gyumolcs. Ez igy milyen lehet? Valami otlet, tipp esetleg?
A csoki, amikor kihűl, nagyon meg fog keményedni. Nem lesz jó. Az olvasztott csokihoz keverj egy kis mascarponét vagy tejszínt, így krémes marad dermedés után is.
Esetleg a két lap közé tehetnék inkább pudingot, azt sem nehéz elkészíteni, arra gyümölcsök, és a tetejét vonnád be csokimázzal. Vagy akár az is jó, ha csak megszóród kakaóporral és arra teszed a díszeket.
En is ezen gondolkoztam, hogy nem e lenne kemeny a csoki.:)
Akkor szerintem a kozepere puding marad. Es a tetejere egy vekonyan egy kis csoki, es ugy a diszites. Esetleg rairnak a kozepere valamit dekor tollal, mondjuk hohy szeretlek, vagy egy idezet.. de meg olyan Dr.oetker-es diszites is eszembe jutott..
Koszonom szepen, megfogadom a tanacsaidat, remelem, hogy jol sikerul. Esetleg meg a piskotahoz tudnal irni egy bevalt receptet?:)
Telefonrol vagyok, csak most olvasom vissza hogy milyen szornyen irtam/irok, elnezest!:):/
Piskóta:
ahány tojás, annyi púpozott evőkanál rétesliszt!!! és annyi csapott evőkanál cukor.
A tojást ketté veszed, a fehérjéből kőkemény!! habot.
A sárgáját a cukorral síma-habosra kevered, majd bele a keményre vert habot. Óvatosan, a fehérje ne törjön össze!
Majd apránként adagolva a lisztet is belekavarok!!!
Kibélelt, előre felforrósított sütőbe dugod, és visszaveszed a lángot közepesre! (Hagyományos gáztűzhely esetében!)
Alapszabály: az első 20 percben tilos!!! az ajtót rányitni.
Majd akkor nézd meg, vagy tűpróbát csinálsz, vagy az ujjaiddal dobolsz a tetején. Amennyiben még olyan zizegő hangot ad, mint a papír-zörgés, (vagy az avar a lábad alatt), akkor még pár percre tedd vissza!!!
* Kibélelt tepsibe öntöd...
Bocsi, az agyam előrébb járt, mint az ujjaim! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!