Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túrógombócba egész tojás kell...

Túrógombócba egész tojás kell vagy csak a sárgája?

Figyelt kérdés
2014. dec. 5. 15:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem többféle recept van. Én két egész tojást teszek bele, így szoktam:

fél gk túró

2 dl búzadara

2 egész tojás

1 ek olaj

só (érezhetően kissé sós legyen a tészta)

1 ek tejfől, ha a túró száraz volt


Remélem, nem hagytam ki semmit. Cukor nem kell bele. Ezeket összekeverem, és legalább fél órát, de akár egy egész napot vagy éjszakát állni hagyom, hogy a dara jól megduzzadjon. Utána kifőzöm - mikor feljön, még nem mindig van kész, meg kell kóstolni. Frissen nagyon finom, ha áll, akkor másnapra már kicsit megkeményedik.

2014. dec. 5. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

hm köszi kb igy csináltam én is csak az olajat meg a sót kihagytam remélem jo lesz igy is

ez van ha fiuként itt hagynak kaja nélkül:D

2014. dec. 5. 16:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a sárgáját szoktam belekeverni, majd a fehérjét habbá verve adom hozzá.
2014. dec. 5. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
73%

Egész tojással szoktam, és szerintem kell bele a fehérje is.


Utolsó, csináltam én is 1-2-szer felvert fehérjével, de arra jöttem rá, hogy nem érezni különbséget a végeredményen.


" Cukor nem kell bele."


Na ezt viszont hónapokig rontottam el emiatt!

Nekem a túrógombóc alapvetően egy édes desszert, és természetesnek tűnt hogy teszek bele cukrot.

Kicsit lehet is, de nagyon el lehet vele rontani.

A cukor elvizesíti, elfolyósítja a tésztát, amibe rengeteg búzadarát kell így tenni, hogy formázható legyen.

Főzés után meg a sok búzadarától kb embert lehet vele ölni. :)


Bocs a kisregényért, csak azért írom, hogy más az én káromból tanuljon, meg szerintem ez egy fontos dolog, mert ahogy elhagytam a cukrot, egyből tökéletesek lettek a gömbök.

Ha valaki édesen szereti, öntse le édes tejföllel jó gazdagon.

2014. dec. 5. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Egész, hogy összetartsa az anyagokat...


(Előző Válaszoló! A cukortól nem lesz kőkemény a gombóc... A cukor főzés közben kiolvad...)

2014. dec. 5. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Akkor olvasd át még egyszer, és tanulj.

Leginkább szövegértést, mert sehol nem írtam, hogy a cukortól kemény lenne a gombóc.

2014. dec. 6. 05:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!