Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A fácánnak mennyire kell...

A fácánnak mennyire kell büdinek lennie?

Figyelt kérdés
6napig lógattuk ahogy mondtàk.Pàrom csinàlta konyhakészre de azt mondja nagyon büdös volt. Most hogy kivettem a fagyasztóból, még mindíg van egy kis szaga. Ez normàlis??

2015. jan. 1. 10:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
62%
Hihihííí.!!! Ez nem lehet igaz ! Ez romlott, rothadt DÖG hús. Meg ne egyétek. Olyan fertőzést, betegséget kaphattok hogy sose heveritek ki.
2015. jan. 1. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
40%

6 napig nem volt kibelezve? Toll is volt rajta 6 napig?

Így nem jó....

2015. jan. 1. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Googleba se talàlok róla semmit.
2015. jan. 1. 10:35
 4/14 anonim ***** válasza:
63%

Hát valamit nagyon félre hallhattatok! 6 napig talán bepácolva kellett volna hagyni(tollak, belek nélkül)! Többször sütöttem már fácánt,volt hogy 2 napot állt a hűtőbe bepácolva, de az egyszer sem volt büdös.

Szerintem így ne egyétek meg!

2015. jan. 1. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Oké,köszi a vàlaszokat!!
2015. jan. 1. 10:41
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát ilyesmiről még én sem hallottam, de ezt találtam a neten:


"A fácánt, mint minden vadat, érlelni kell a saját szőrében, tollában a fehérje visszabontás miatt 2-től 5-6 napig hideg, hűvös helyen. Érlelés után a fácánt száraz kopasztással megtisztítjuk óvatosan, hogy a bőrét ne tépjük fel. Ha megvagyunk, akkor tűzhely felett a szőröket lepörzsöljük, és ezután zsigereljük (azaz kiszedjük a belső felét). Ezután folyó, hideg víz alatt alaposan megmossuk. Ha igényünk van a fejére és a lábára, megtartjuk, ha nem, eltávolítjuk.

A fácánból levest és sültet lehet készíteni. Ha idős a fácán, akkor levesnek ajánlom, de ha fiatal, akkor töltve, sütve. Szalonnával megspékelve igen kellemes ünnepi étel."


[link]

2015. jan. 1. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Én ezt nem talàltam meg, kôszi!!!
2015. jan. 1. 10:45
 8/14 anonim ***** válasza:
84%

Belsőséggel, és tollakkal együtt kell érlelni, hideg, száraz levegőn, ez akár 1-2 hétig(!) is eltarthat.


Téli vadászatok alkalmával, klasszikusan azt szokták mondani, hogy addig kell lógatni, (Az eljárás neve is lógatás) amíg a farktollaira felakasztva , magától le nem esik.

Ez így azért pontos, mert idősebb állat esetében tovább tart az érlelés, és mivel annak kisebb a víztartalma, a fehérjebomlás is lassabb, szóval indokolt a hosszabb érlelési idő.


Egyébként nem kell meglepődni az eljáráson, a magyarok igazán profik voltak ebben régebben, csak valahogy kiment a kultúránkból, és már csak a vadak esetében él ez a hagyomány.


Angolszász kultúrájú országokban teljesen hétköznapi módszer, (amerikában is).

Egy jó marha steak-et vákuumfóliában, akár 3 hétig is érlelnek elkészítés előtt.

Ilyenkor az enzimek elkezdik lebontani a fehérjéket. Ezért olyan omlósak mindenféle klpffolás, meg pácolás nélkül a 3 ujjnyi vastag rostélyosok.

És ezért nem lesz nálunk az soha, egyetlen étteremben sem, akármilyen marhából is próbálkoznak.


Szóval a 6 nap az nem sok, akkor, ha jó körülmények között volt. (hideg száraz levegőn)

És az is teljesen normális, hogy van egy kis szaga.

2015. jan. 1. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
90%

Azért ez így sok mindent megmagyaráz, miért vannak itt néha elképesztő, megmagyarázhatatlan lepontozások. :)

Itt is látszik, hogy olyanok próbálnak hozzászólni a témához, akik a saját hiányosságaikkal sincsenek tisztában.

Mondjuk ez jellemző az egész országra...

2015. jan. 1. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
Na akkor megpróbàlom megcsinàlni..
2015. jan. 1. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!