Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ne vegyek főtt lefagyasztott...

Ne vegyek főtt lefagyasztott homárt, csak élőt? Valóban ízetlen lesz az előbbi? Ha igen honnan vásároljam?

Figyelt kérdés
A frissességi érvet értem és elfogadom,hogy valóban arról tudjuk,hogy friss,ami megfőzéséről saját kezűleg gondoskodunk. Sőt az íztelenséget is értem,ha csak a fagyasztott halakra gondolok. De jó lenne tapasztalatot is olvasni aki evett már ilyet is olyat is.+Minden TAPASZTALAT jól jön,lévén először készíteném eme étket. Köszönöm!

2015. márc. 4. 10:19
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez érdekes. Én még sosem láttam fagyasztott homárt, csak élőt. Ha ténylegesen lefagyasztják, akkor gondolom ugyanúgy mint bármilyen más vízi dolog az is megehető.


De itt szerintem a fagyasztás inkább a romlandósságával áll kapcsolatban. Mire kiolvad a páncélja, megromolhat. De nem tudom, tényleg soha sehol nem láttam még fagyasztottat.


Ha csak az árában nincs olyan óriási különbség, akkor szerintem ne vegyél fagyasztottat. Élőt meg én a vásárcsarnoki piacon próbálnék szerezni a halasoktól. Ha van nekik okés, ha nincs akkor rendelnek.


De ez azért zsebbenyúlós projekt lesz. :) Szerintem a homár pl tipikusan olyan étel, amit érdemes étteremben enni, mert szinte semmivel nem drágább mint ha magadnak otthon csinálod.

2015. márc. 4. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

De jó,hogy írtál!:) Én itt néztem a fagyasztottat,ha érdekel: [link] van sok más ínycsiklandó falat is.

Melyik vásárcsarnokra gondoltál? Metróban is olvastam,hogy van. Nem tudom még,mi tévő legyek. Mi vidékiek vagyunk. Páromnak szeretnék szülinapjára meglepetést egyébként. Egyikünk se evett még,de szoktuk mondani,ha a TV-ben látjuk,hogy na majd egyszer!:)

2015. márc. 8. 20:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, ismerem a rozmárt. A pesti vásárcsarnokra gondoltam, de akkor az így kiesik. :)


Hát figyelj, szerintem mindenképpen élőt vegyél. Szoktak árulni sok felé, tényleg. Nagyobb áruházakban, vagy halasoknál. Ha van felétek nagyobb halbolt, biztosan tudnak rendelni.


De egyébként, a homárt elég nehéz elkészíteni, és elég drága. Nem tudom ettetek-e már garnélát, de ha most ismerkedtek a vízi dolgokkal, akkor lehet érdemes lenne inkább azt venni. Jóval olcsóbb, könnyű elkészíteni, és igen finom.


Csak azért mondom, mert én gyakorló szakács és étterembe járó vagyok, de a homárral nem próbálkoznék itthon. :) Legutóbb Párizsban ettem, egy egész homár volt ketté nyitva. Mindkét oldalon 3-3 falat volt benne. Finom volt, és drága. De ha otthon elrontod, akkor az húzós tanulópénz. :)

2015. márc. 9. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!