Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csirkecombot...

Hogyan kell csirkecombot sütni sütőben?

Figyelt kérdés

háziasszonyok és anyák, vagy legalább kedves emberek válaszát várom.

sohasem csináltam sütőben semmit, fiatal vagyok még és nincs érzékem hozzá, de szeretném tudni. minden lépés érdekelne, és vmi egyszerű recept lenne jó így elsőre.

előre is köszönöm!



2016. jan. 14. 18:42
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

Ami nálunk nagy kedvenc:


Egy tüzálló edénybe pici olajat öntesz - éppen csak ne legyen egész száraz az alja -, erre egymás mellé teszed a besózott csirkecombokat. Az edény tetejével vagy alufóliával lefeded és 150 fokon (közepes erösségü tüzön) kb 40 percig sütöd. (NEM kell alá víz, enged valamennyi levet, az elég!)


Közben összekeversz ketchupot, finomra vágott fokhagymát (ha szeretitek), mézet, sót, borsot, piros aranyat (lehet csípös is, ha szeretitek), de a nagyrésze azért a ketchup maradjon. (Kb 1 kg csirkecombhoz 2 dl ketchuppal szoktam indítani)


Amikor letelt az idö, óvatosan megnézed, hogy puha-e már a hús. (A legjobb egy hústüvel vagy más vékony eszközzel a csont közelében beleszúrni, ha a lé, ami kijön ne véres, hanem átlátszó, akkor jó).

Akkor megkened öket a ketchupos keverékkel, és kicsit erösebb lángon megpirítod. (A keverék egy része lefolyik, de az nem gond) Vigyázz, mert hamar meg tud égni.


Tálaláskor a csirkecombokat tálra teszed, az alatta lévö szaftot - ami összekeveredett a ketchupos keverékkel - szószként add mellé.

Mi krumplipürével meg salátával esszük, de lehet mást is adni mellé.


Sok sikert!

2016. jan. 14. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
66%
Attól függ,hogy mid van. A hőálló üvegtál ideális,onnan nem szökik ki a nedvesség. Ha sima tepsid van,azt le kell fedni alufóliával,mikor berakod a sütőbe. Én lusta vagyok,úgyhogy egy tálba berakom a combokat, só, bors, citromlé...de ízlés szerint fokhagyma,szalonnacsíkok,összeforgatom akár aztán be a forróságba :) Egész csirkét jobb sütni,azt csak besózom,megtömködöm negyedre vágott vöröshagymákkal meg citromokkal...nagyon finom!
2016. jan. 14. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
66%

Én így szoktam:

Beteszem a csirkecombokat egy tepsibe. Vizet öntök alá. Alufóliával betakarom, és úgy sütöm 180 fokon egy órán keresztül. Utána leveszem az alufóliát, és addig sütöm, még szépen megpirul a bőre (15-30 perc). Mindig tökéletes!

2016. jan. 14. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)
2016. jan. 14. 20:38
 5/6 anonim ***** válasza:
73%

Én fűszeresen, zöldségekkel szoktam sütni. Bármilyen köret jó hozzá.

Beleteszed a megmosott csirkecombokat egy tepsibe, vagy hőálló tálba. Megszórod fűszerrel, és tetszőleges zöldségeket adsz hozzá felvágva (paradicsom, hagyma, de cukkini vagy padlizsán is jó, bármi). Meglocsolod olajjal, hogy alájuk és rájuk is jusson. Sütőben sütöd 180 fokon kábé. Én nem az időt nézem, hanem megszúrkálom tűvel vagy húsvillával. Mikor megpirult a teteje, a bőre, akkor tesztelem, és ha könnyedén átmegy rajta a villa, akkor jó.

2016. jan. 14. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
73%
Én most rákaptam a sütőzacskós sütésre. Nagyon finom, omlós marad benne a hús, és az ízek sem "áznak ki" belőle. Akár a köretnek szánt zöldségeket is mellé lehet dobálni a zacskóba, és egyszerre sütni. Ha a sütési idő vége előtt 10-15 perccel felhasítom a zacskót, akkor szép piros, ropogósra sül a hús.
2016. jan. 15. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!