Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » üdv! Csirke felső combokat...

Sasa69 kérdése:

üdv! Csirke felső combokat szeretnék kisütni sertés zsírban, gázon, fémlábosban . édesanyámtól annak idején úgy láttam, tesz bele sót, fokhagymát . Valaki segíteni a sütés menetének leírásában? Előre is megköszönném .

Figyelt kérdés
2016. márc. 4. 14:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ahogy én csinálom: fűszersóval - csirke - beszórom a combokat - s hagyom állni. Azután az olajban "megkapatom" a combok mindkét oldalát, majd óvatosan felöntöm egy pohár vízzel, ebbe teheted a fokhagymát, s megpárolod fedő alatt. Közben ismét lehet vizet önteni alá. Ha a villával úgy ítéled meg, hogy puha a hús, akkor leveszed a fedőt, és elpárologtatod a folyadékot, ha van rajta.
2016. márc. 4. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja, te zsírban gondoltad:) Biztos úgy viselkedik, mint az olaj. Én olajban sütöm.
2016. márc. 4. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ , ahogy írta , beugrott , hogy öntött hozzá később vizet is . a sütés menete gondolom ugyan az .
2016. márc. 4. 15:16
 4/14 anonim ***** válasza:
50%
Disznózsírban átforgatod fehéredésig az előzőleg besózott csirkecombokat, dobsz bele pár gerezd fokhagymát, megszórod kis őrölt borssal, felöntöd vízzel és fedő alatt lassú lángon kb 1 órát főzöd, ill amíg zsírjára nem sül.
2016. márc. 4. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
fehéredés után kivegyem őket , úgy fokhagymázzam a zsírt és vissza a húst vagy folyamatosan végig a zsírban hagyjam ?
2016. márc. 4. 15:22
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Vigyázz, a forró zsírba ne követlenül öntsd a vizet, mert össze-vissza fröccsen. Nem kell kivenni a húst, csak ha kérget sütöttél rá, akkor óvatosan rá a pohár víz.Így fedő alatt inkább párolódik, mint sül.
2016. márc. 4. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Fehéredés után vedd takarékra a lángot, úgy dob bele a fokhagymát, hogy meg ne égjen és a vizet is akkor add hozzá, hogy ne fröcsköljön a zsír, utána vissza nagy lángra míg forr, majd takarékra. Én majorannát is szoktam szórni a csirkecombra.
2016. márc. 4. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat , segítségeket , ahogy készen vagyok vele , megírom , hogy sikerült
2016. márc. 4. 16:01
 9/14 anonim ***** válasza:
52%
És a címedet is írd meg. :)
2016. márc. 4. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
azt csak hölgyeknek :)
2016. márc. 4. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!