Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Narancsos-csokoládés torta...

Narancsos-csokoládés torta díszítése?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Férjemnek készítek tortát.

A tésztája kakaós piskóta lesz.

2 fajta krémje lesz:

1: csokoládé főzött krém, tejszínnel elkeverve

2: Narancsos főzött krém, szintén tejszínhabbal lazítva.

A tetejére ezt a 2 fajta krémet akarom márványosan tenni, kandírozott narancsszeletekkel, és kandírozott narancshéjjal díszítve.

Az oldalával van gondom.

Bekenem, akár vegyesen a 2 fajta krémmel, de mivel fedjem be.

Lehetne pirított mandulával, de valahogy nem érzem odavalónak. A krémet az oldalán nem fogom tudni eldolgozni olyan szépen, hogy borítás nélkül hagyjam.

Előre is köszönöm a tanácsokat.


2010. ápr. 10. 21:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én tortadarát tennék az oldalára.
2010. ápr. 10. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor csinálják azt a cukrászok, hogy az oldalát (főleg tejszínes krémek esetében) csak csíkos kenőkártyával meghúzzák.


De én el tudnám képzelni, hogy bekened és az oldalát kakaóval vonod be. (Egy lapról az oldalára fújod a kakaót a krémre.) Nyilván itt még a teteje akkor nincs bekenve, hogy ne ragadjon arra is rá.


Vagy kandírozott gyümölccsel csinálod az oldalát, a tetejére pedig igazi narancs szeleteket teszel.

2010. ápr. 10. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Én is gondoltam a kandírozoztt narancshéjra, az oldalára tenni.

De az sztem túl tömény lenne.

A tetejére kandírozott narancsszeletet, és narancshéjat teszek.

Én készítem azt is, remélem sikerül, még soha nem csináltam.

:)

2010. ápr. 10. 22:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A tortadara rossz ötlet volt? A krémbe "beletapasztani", akkor nem látszik, hogy nem tökéletes ahogy rákented. Szerintem mutatós is. Vagy esetleg reszelt csokoládéval...
2010. ápr. 10. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Tortadara?

Mármint édes morzsára, vagy arra a fekete kis hosszúkás csokikra gondolsz?

2010. ápr. 10. 22:30
 6/9 anonim ***** válasza:

A tortadara (kis hosszú csoki)sem rossz, bár azt művészet lesz felrakni.


Én még olyat szoktam csinálni (kisautó meg ilyen gyerek tortáknál), hogy össze van kenve a tortalap és az egész úgy van feldíszítve, hogy pici apró pontokat nyomok egymás mellé. (Bár az oldalára még az is macerás.)

2010. ápr. 10. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Sütőpapírra olyan széles olvasztott csoki csíkot kensz, amilyen magas a tortád, és olyan hosszút, mint a kerülete a tortának. Amikor félig megszilárdul, tehát már nem folyik, de még nem törik, hanem hajlik, akkor a torta köré tekered. Amikor teljesen megszilárdul, akkor lehúzod a sütőpapírt róla.

A torta oldalára, a csokicsík alá érdemes néhány helyen egy kis krémet kenni, hogy a csokicsík bele tudjon majd tapadni.

Kis ügyesség kell hozzá, de nagyon mutatós és különleges. Tulajdonképpen egy merev "páncélja" lesz a tortának. Persze ne legyen túl vastagon kenve a csoki, mert akkor a szeletelésnél csúnyán fog törni.

2010. ápr. 10. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tortadara a neve, csokoládéból apró kis hengerek és kifejezetten díszítésre szokták használni. Szerintem ugyanúgy fel lehet rá "varázsolni", mint a szeletelt mandulát.
2010. ápr. 10. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Most elgondolkoztam az édes morzsán.

Babapiskótát lereszelnék, és azzal beszórnám az oldalát.

Az olyan semleges.

2010. ápr. 10. 22:51

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!