Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha gombapaprikást akarok...

Ha gombapaprikást akarok csinálni, de csak üveges gomba van itthon (rá van írva, hogy nem igényel főzést), akkor tényleg elég a végén belerakni? Egyszer pont ugyanígy csináltam más kaját, de nagyon rágós volt a gomba.

Figyelt kérdés

2016. júl. 4. 06:33
 1/5 anonim ***** válasza:
49%

Ahogyan én készítem:

- apróra vágott hagymát dinsztelek, pár csepp vízzel födő alatt is pépesítem egy kicsit

- beleforgatom a leszűrt gombát (lé nélkül) törtpaprikával felengedem. Sót-borsot szoktam bele


Megvárom, míg összeforr, az alatt készítem el a tejfölös habarást: 1-2 ek. tejfölbe max. 1/2 ek. lisztet símára kavarok, és beleforralom a gombához. Ezzel is rotyog egy kicsit.

Nokedlit, vagy rizst szoktam köretnek hozzá.



Majd egész biztosan mások is írják, hogy ők hogyan szokták.

És ne zavarjon meg, ha majd jönnek a "0-ra lepontozók bandája", akik most ezzel szórakoznak. Te majd válaszd ki magadnak a legszimpatikusabb recept-verziót!


Jó étvágyat kívánok.

2016. júl. 4. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Kösz, hogy írtál, de friss gombával én is megtudom csinálni. :D A kérdés még egyszer: mikor kell belerakni az üveges gombát - annak ellenére, hogy rá van írva, hogy főzést nem igényel - ha az a legutóbbi próbálkozásomkor (egy gombás hús) pár perc főzés után nagyon rágós maradt?
2016. júl. 4. 09:03
 3/5 anonim ***** válasza:
44%
Én is az üveges gombáról beszélek!!! Írtam is, hogy a "leszűrt gombát, lé nélkül" ....
2016. júl. 4. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
51%

Akkor még egyszer:


"- apróra vágott hagymát dinsztelek, pár csepp vízzel födő alatt is pépesítem egy kicsit

- beleforgatom a leszűrt gombát (lé nélkül) törtpaprikával felengedem. Sót-borsot szoktam bele


Megvárom, míg összeforr, az alatt készítem el a tejfölös habarást:...."


Gyakorlatilag először csak addig forralom, míg a tejfölös habarást elkészítem, majd még azzal is forr egy kicsit.


Ezekről a gombákról (akár üveges, akár dobozos!) azt kell tudni, hogy minél tovább főzöd, annál rágósabb lesz! Ez kb. olyan, mint a resztelt máj: ha túl sokáig főzöd, a végé olyan lesz, mint a cipőtalp.

Nem kell neki, csak 5-10 perc, az már a max.!

2016. júl. 4. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
77%

Igen, tulajdonképpen csak a pörköltalapot kell elkészíteni, akár a habarással együtt, és az üveges vagy dobozos konzervgombát már csak össze kell vele melegíteni. Ezek hőkezeléssel tartósítottak, és teljesen konyhakészek, főzni nem kell.

A magam részéről a levüket nem szeretem felhasználni, de van aki lével együtt használja. Ez csupán szokás, ízlelés kérdése.

2016. júl. 4. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!