Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húsgombóc paradicsomszósszal....

Húsgombóc paradicsomszósszal. Hogyan készítitek?

Figyelt kérdés
igazából a húsgombóc része érdekelne, bevált paradicsomszósz receptem már van :)
2016. júl. 19. 12:23
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
Rizs, darálthús, meg egy kis hagyma, gombóccá gyűrve és a paradicsomos szmötyiben főzni.
2016. júl. 19. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
tojás nem kell bele?
2016. júl. 19. 12:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Semmi faxnit nem csinálok belőle. Én zsiradékon hagymát dinsztelek, ezen átfuttatom a rizst, és forró vízzel felengedve éppen csak főzök rajta egyet. Nem teszek rá dupla mennyiségű vizet, csak másfélszerest. amikor a vizet felszívta, már félre is húzom. , ha kicsit kihűlt, összekeverem a darálthússal, 1 tojással, és fűszerezem.

Sót,borsot, bazsalikomot teszek bele.Általában előző este begyúrom, így jobban összeérnek az ízek.Másnap vizes kézzel gombócokat formázok és beleengedem a kész, lassan pöfékelő ízes paradicsomszószba. kb 80 dkg húshoz kb 15 dkg rizst használok.

Biztos lesz, aki lepontoz, mert sokan nyers rizzsel keverik össze a darálthúst.

Nem zavar, én így szoktam, nekünk így vált be és így ízlik.

2016. júl. 19. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Sajttal töltött húsgolyók paradicsomos tésztával

1kg darált marhahús

4 közepes fej hagyma lesütve 4 gerezd fokhagymával. (ezt a hagyma mennyiséget elfelezzük, ha lesült a másik fele a mártásba kerül. )

1kis marék zeller

1 tojás

5-8db közepes méretű fokhagymás sajtos tallér (morzsa helyett összetörve a tallér kicsit ropogós marad a húsban, de nem zavaróan)

Só, bors,

40-50 dkg félkemény mozzarella közepes kockára vágva

A darált húsból és a fűszerekből és a tojásból finom ízletes masszát készítünk. A húsmasszából .Kézzel normálméretű gombócokat gyúrunk, majd mindegyikbe egy-egy sajtkockát nyomunk, amit aztán bedolgozunk alaposan. Az elkészült golyókat kevés zsiradékon körbe pírjuk mindenhol kell, hogy kérget kapjon. Félre tesszük az elkészült fasírt golyókat.

Elkészítjük a paradicsommártást.

2doboz hámozott konzerv paradicsom + 5dl víz

Lesütött hagyma

1kis csokor zeller apróra vágva

Só, bors,

Cukor ízlés szerint

A lesütött hagymánkat felmelegítjük, rádobjuk a zellert és jól átforgatjuk a hagymán a zeller leveleket. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a vizet Beletesszük a húsgombócokat és lassú tűzőn jól beforraljuk az egészet KB olyan 30 perc fog besűrűsödni a mártásunk. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, és ha kell cukorral. Bármilyen kifőtt tésztával tálalhatjuk.

Ha elkészült az ételünk és zavarnak a hagyma illetve zeller levél darabkák a mártásban szűrjük át a mártást.

Ha még ízeseb hús golyót szeretnénk reszelt parmezánt is keverhetünk a masszába. A húsgolyókat jól össze kell zárni, mert a sajt könnyen kifolyhat belőle főzés közben.

2016. júl. 19. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!