Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sok tojásom van otthon. Mit...

Sok tojásom van otthon. Mit süssek? Csakis a piskóta jöhet úgy-e szóba?

Figyelt kérdés
Vagy valami finom süti aminek a tetejére fehérjéből habot vernék? De cukor nélkül megkeményedne-e a habom egy kicsit?
2010. ápr. 19. 12:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Madártejet és küldjél belőle :-)
2010. ápr. 19. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Tojásos nokedli, tojáspörkölt, tojáskrém, kaszinótojás.
2010. ápr. 19. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

kifejezetten sütire gondoltál? mert nekem egyből a tojásos nokedli jutott eszembe.

vagy madártej.

amúgy én a habba soha nem rakok cukrot, inkább egy ici-pici sót.

2010. ápr. 19. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 A kérdező kommentje:
Huuu .Köszönöm a gyors válaszokat!! Kifejezetten sütire gondoltam inkább!
2010. ápr. 19. 12:43
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Túrós lepény

Hozzávalók a tésztához: 1/4 kg liszt, 1/8 kg vaj, 1 db tojás, 2 deka élesztő, 1 késhegynyi só, 1 1/2 deci tej. Töltelék:10 tojás, 10 evőkanál cukor, fél rúd vanília, csipetnyi só, 1/2 kg túró, 1 liter tejfel, 5 deka mazsola, 3 evőkanál dara.



1/4kg lisztet, 1/8kg vajat, 1 tojás sárgáját, sót, 2 deka élesztőt 1 1/2 deci tejjel jól kidolgozunk és kelni hagyjuk. Akkor a lisztezett deszkán kinyújtjuk,, mint a rétest tepsibe tesszük és a következő töltelékkel megtöltjük. 10 tojás sárgáját cukorral, vaníliával igen habosra keverünk. Beletesszük a sót, a kicsorgatott, áttört túrót,, a szintén kicsogatott tejfelt, mazsolát és darát. 10 tojás fehérjét nagyon kemény habbá verünk, a töltelékhez könnyedén hozzákeverjük, ráöntjük a tésztára, melynek széleit visszahajtjuk a töltelékre. Lassú tűznél fél óráig sütjük.

2010. ápr. 19. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Madártej szelet. Andi konyhája

Madártej szelet


Hozzávalók:


8 tojás

12 evőkanál cukor

13 evőkanál liszt

2 vaniliáscukor

4 dl tej

18 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 teáskanál sütőpor

4 dl tejszín



8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük. Krém: 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliáscukrot 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük kihűtjük- 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk. Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk, csokireszelékkel megszórjuk.


35 * 25 cm-es tepsiben készült.

2010. ápr. 19. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 A kérdező kommentje:
Köszi.Nincs túró otthon és nem akarok venni most, mert nem sok a della:D De köszi.
2010. ápr. 19. 12:50
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

A tojáshabhoz:

8db tojás fehérje,

180 g kristálycukor.

A tésztához:

2 egész tojás,

3 tojás sárgája,

55 g porcukor,

1 csomag vaníliás cukor,

55 g finomliszt.


A töltelékhez:

250 ml tejszín,

1 csomag habfix,

1 evőkanál feketekávé. ( tetszés szerint eper, málna, meggy, stb.)


Elkészítés:

Ehhez a különleges édességhez kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojás fehérjét kemény habbá verjük, úgy, hogy közben a kristálycukrot apránként beleszórjuk. A másikhoz az egész tojásokat a 3 tojás sárgájával együtt, a porcukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadva habosra keverjük. Végül a lisztet is beledolgozzuk. Sütőpapírból két 15x40 cm-es darabot levágunk, és egy nagy tepsibe egymás mellé fektetjük. A tojáshabot nyomózsákba tesszük, és mindegyik sütőpapírra hosszában 3-3 csíkot húzunk, úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. A közöket a sárga tésztamasszával töltjük ki. Így laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapunk. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon (190 °C) 15-20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd a papírt az aljáról eltávolítjuk. Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és a kávéval barnára színezzük, (készíthetjük gyümölcsökkel is a krémet). Esetleg, ha a süteményt nem fogyasztjuk el azonnal akkor jó, ha a tejszínbe 1 csomag habfixet keverünk. A tölteléket az egyik csíkos tésztalapra kenjük, majd a másikkal befedjük. Óvatosan kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tálra rakjuk. Porcukrozva, esetleg a maradék krémmel megkenve tálaljuk.

2010. ápr. 19. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Madártej torta (Az ország tortája 2007)


Hozzávalók (2 db 16 szeletes, 24 cm átmérőjű, 4,5 cm magas tortához):

a piskótához:

25 dkg margarin (Maister krém)

7,5 dkg porcukor

10 dkg tojás sárgája

17,5 dkg tojás fehérje

17,5 dkg cukor

22 dkg liszt

0,5 dkg sütőpor

5 dkg keményítő

5 dkg tejpor (zsíros)

a krémhez:

1 liter tej (2,8%-os)

20 db tojássárgája (44 dkg)

3 db vaníliarúd

20 dkg cukor

60 dkg vaj

a díszítéshez:

50 dkg tojásfehérje

50 dkg cukor


[link]

2010. ápr. 19. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
habkarikát: [link] pudingot: [link] tojáslikőrt: [link]
2010. ápr. 19. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!