Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Maradék paprikabol mit keszite...

Maradék paprikabol mit keszitenetek?

Figyelt kérdés

Maradt picivel több, mint egy kiló paprikam. Nem egész paprika, mert sok helyen rossz volt a hibás részeket kivagtam.


Lecsót tettem el, egy adagot fogyasztottam töltött paprikanak, a szép paprikabol kb. 2 kilót eltettem enni.


Ez a vége volt. Eredetileg meg egy adag lecsót terveztem, de több, mint 5 kilót el kellett dobni.


2016. aug. 19. 11:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ha van még hely a fagyóban ezt is tedd el, vagy csinálj egy friss lecsót, persze, ha paradicsom is van kéznél. Vagy holnap egy lecsós szeletet(csirkecombot) tarhonyával.

egyet viszont nem értek, de lehet, hogy elmagyarázod :), lecsón, töltöttpaprikán kívül, mit jelent az, hogy 2 kilót enni? Az én tapasztalatom szerint a paprika kiengedve ehetetlen, mondjuk hidegkaja mellé. Csakis továbbfőzésre alkalma, és azt is fagyosan kell elkezdeni, nem szabd hagyni kiengedni.

de lehet, hogy tévedek...majd mások is mondanak véleményt.

2016. aug. 19. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:

Rosszul írtam, felretettem enni.


Fagyasztó tele van, tegnap már lecsó volt a vacsi, úgyhogy azt sajna nem lohetem el újra.


Gondoltam egy sultpaprika levesre, bár az kapia paprikabol az igazi, de esetleg más fuszerezessel el tudnám képzelni. Azért várok még, hátha kapok jobb ötletet.

2016. aug. 19. 12:13
 3/12 anonim ***** válasza:
38%

"jobbat "? nem én írtam rosszul ki a kérdést...

de simán hagyma nélkül nagyon finom a paprikás tojás. zsiradékon lesütöd a paprikát kis sóval, tényleg legyen sült íze, és erre üss tojásokat.

Nagyon finom, kifejezetten érvényesül a paprika íze, vagyis nem hasonlít a lecsóhoz.

2016. aug. 19. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem rossz ötlet a sültpaprika leves, de én krémlevest csinálnék belőle, friss nyers paradicsom kockákkal a végén, és egy kis bazsalikom, vagy zellerlevél, vagy petrezselyem ízesítéssel.
2016. aug. 19. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

3-sa jobbat, mint a leveses otletem...


Jót írtál elsőre is.

2016. aug. 19. 12:57
 6/12 anonim ***** válasza:

Ha van még egészben akkor egy részét töltsd meg zöld fűszerekkel és tedd a fagyasztóba télen levesbe ízesiteni jó lesz.

De készíthetsz belőle előre darált hússal megtöltve a fagyasztóba töltött paprikának. Ecetes lébe eltenni hagymával káposztával vékonyra vágva üvegekbe csalamádé féleségnek..

2016. aug. 19. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

[link]

Görög fűszeres grillezett husi mellé, pl.

2016. aug. 19. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Üvegbe télire savanyúságnak. Akár csak önmagában, akár káposztával, egyéb zöldségekkel (uborka, stb.) csalamádénak összerakva. A kamrában (spájzban) a polcon kivárja a sorát.

Net-en találsz kismillió receptet hozzá.

2016. aug. 19. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Sült paprika saláta

Szoktam úgy is készíteni hogy kevés olajon megfonnyasztom és ecetes lével felöntöm . Minden sülthöz finom.

2016. aug. 19. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy finom chilis vagy zöldfűszeres paprikakrémlevest, pirított vajas baguette-el :)


A naradék meg jó salátàba!

2016. aug. 19. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!