Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy készítitek a toltottká...

Ti hogy készítitek a toltottkáposztát?!

Figyelt kérdés
Mint sok ételt, a toltottkâposztát is tájegységenként kulonbozo képpen készítik el. Minden konyhában kulonbozoképpen. B Ti hogyan szoktátok?!

2016. aug. 31. 14:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%

Ehhez miért kell ?kérdőjel? és !felkiáltójel! is?!


Savanyúkáposztából, vágottból és (a töltelékbatyukhoz) levelekből. Füstölt oldalast és/vagy egy szál házi füstöltkolbászt is főzök bele, sóval, szemesborssal, babérlevéllel, egy cső erőspaprikával, kevés finomra vágott kaporral ízesítem. A végén rántást készítek hozzá, amiben őrölt köményt is pirítok, a tűzről lehúzva pirospaprikát keverek bele, és kb. 1 deci (100%-os) paradicsomlével engedem fel, vagy helyette paradicsompürét teszek bele. A töltelék hagyományos.

Tejföllel tálalom.

2016. aug. 31. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
52%
Savanyú káposztából csinálom. A fazék aljára apró káposztát teszek, rá a tölteléket ( darált disznóhús, rizs, só, bors) majd felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha megfőtt a töltelék zsírral lisztes rántást csinálok, rá pirospaprikát és berántom, majd egy kicsit forralom. Nem teszek bele füstölt húst, mert nem szeretjük. Elég nehéz étel anélkül is. Paradicsompürét sem teszek bele, mert nem paradicsomos káposztát akarunk enni.
2016. aug. 31. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
84%

Pörköltalappal indítok: hagyma apróra lepirítva, kis fokhagyma is mehet bele, kevés paprika, paradicsom is és pirospaprika is. Só általában nem szokott kelleni, az van elég a töltelékben, füstölt hozzávalókban.


Az aprókáposztát átmosom párszor (2-3 alkalommal), és átpirítom kicsit ezen az alapon, mint a székelykáposztánál.


A tölteléket savanyított lapukba teszem, darálthús, só, bors, fokhagyma, vöröshagyma, pirosparika és gersli megy a töltelékbe, rizs helyett és gerslivel csinálom, az nem fő szét olyan könnyen.


Ha megvannak a gombócok, rétegzek: aprókáposzta alul, gombócok, közöttük füstölt hús és kolbász darabok, majd fölül aprókáposzta. Felöntöm vízzel, majd az egész lefedett fazék megy be a sütőbe, és ott főzöm készre 2-3 óra alatt.

2016. aug. 31. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
80%
Bocs, kimaradt: még egy-két tojás is megy a töltelékbe nálam.
2016. aug. 31. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
#2-es, tudod, ízlések és pofonok...:-) Amúgy egy nagy fazék töltöttkáposztába rakott 2-3 csík füstölt öldalastól nem lesz nehezebb az étel, sem 1 deci (!) paradicsomlétől paradicsomos káposzta, ezek ízesítőnek vannak. Nehéz attól lesz, ha a teszkógazdaságos, jó zsíros darált disznóhúsból csinálod a tölteléket, és fél liter zsírral készíted hozzá a rántást, plusz köményt se teszel bele, ami segíti az emésztést.
2016. aug. 31. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem sem lesz nehéz, én pl. rántást sem teszek rá, nekem nem hiányzik.
2016. aug. 31. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Kedves elso! Ne kérdezd ez nalam egy mánia/rossz szokás, mindig így szoktam:)) Koszi az érdekes receptet!!
2016. aug. 31. 17:48
 8/14 A kérdező kommentje:
Koszonom nektek a sok finom receptek, orulok hogy leírtátok nekem. Nálunk nagy kultusza van a toltott káposztànak, minden karácsonykor és húsvétkor az készul /nagy mennyiségben/ (persze mindeig van mellette még egy csomó mas is, de ez elmaradhatatlan!) és szeretnék egy picit "újítani" rajta!:))
2016. aug. 31. 17:53
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem kell újítani rajta ! Mindenkinek a saját töltöttkáposztája az igazi.Amúgy sok újítani való nincs is rajta. Van, aki savanyúkáposztából készültre esküszik, van, aki édesből, paradicsommal (pl a szabolcsi ) Mindegyik finom,legtöbb családnál a kedvencek közé tartozik ez az étel.

Semmi értelme a versengésnek, és a lepontozásoknak...

(na meg a megint felesleges kérdésnek sem )

2016. aug. 31. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
Ok, igazad van, bocsi a sok kèrdésèrt! Mi savanyúkápsztával, sok-sok káposzzalevélbe tekert gombóccal , kis darab kolbásszal,fustolt hússal szoktuk és tálaláskor adunk hozzá tejfolt! Azonban szívesen megkőstolnám a szabolcsi édeskáposztás-paradi csimos vàltozatos, de neten nem találtam igazán nekem tetszo receptet!
2016. szept. 2. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!