Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kacsahájat hogyan kell kisütni...

Kacsahájat hogyan kell kisütni zsírnak?

Figyelt kérdés
Pl. 1kg hájat. A lábasba egyben kell belerakni, vagy több részre vágni, és úgy kisütni? Kis lángon, kavargatva...? Tehát leírnátok részletesen? Köszönöm.

2016. dec. 10. 08:26
 1/3 anonim ***** válasza:
86%

Darabokra kell vágni, hogy könnyebben és gyorsabban kisüljön.

A hájat alaposan megmosom, kissebb darabokra vágom, és felteszem sülni.ha van otthon egy kis maradék kacsazsír, akkor egy keveset feolvasztok a lábasban mielőtt beletenném a hájat, mert így kevésbé ragad le.

Főleg az elején nagyon kell kevergetni, mert könnyen leragad, amikor annyi zsiradék kisült, hogy feldobja a hájat átteszem egy másik lábasba, hogy a leragadt részektől ne égjen meg a zsír, és mérsékelt lángon addig sütöm, amíg egy kis darabkát az edény falához szorítva nem serceg. Ekkor van kész le lehet szűrni.

2016. dec. 10. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha nincs otthon régebbről kacsahájad, akkor a teljesen tiszta, még nem használt sertés-zsír is jó alá. Ha még az sincs, akkor 1-2 korty vizet önts alá, úgyis elsüli még mire készen lesz.
2016. dec. 10. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
33%

Mindenképpen fel kell darabolni, mint a töpörtyűnek szánt zsírszalonnát, persze nem lesz belőle töpörtyű, csak egy kevéske szárazanyag.

Ahogy írták érdemes alá tenni egy kevés szárnyas zsírt,de, ha nincs, akkor is kisül magától.

kis lángon először, majd, amikor összeugrott, lehet erősíteni rajta. ha már a maradék majdnem világosbarna töpi szerű, akkor le lehet szűrni.

Lehet látni, hogy már több nem fog kisülni belőle, és megégetni pedig nagy kár lenne a finom zsírt.

2016. dec. 10. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!