Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet elkészíteni a...

Hogyan lehet elkészíteni a kenyérre kenhető krémeket, pástétomokat? Pl. Tonhalas, sajtos, túrós .

Figyelt kérdés
A bentlakásos suliban olyan finomakat készítettek reggelire, a neten már nagyon sokat keresgéltem, néhányat már ki is próbáltam, de egyik sem volt olyan finom, mint ott.
2008. okt. 24. 09:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A tonhalasat én úgy szoktam, hogy veszek két db. aprított olajos halkonzervet. A levet lecsepegtetem róla, majd a tonhalat összekeverem majonézzel és mustárral. Teszek bele sót, borsot és aprított petrezselyem zöldet. Ha szereted akkor egy citrom levét is rácsepegtetheted. Ezt a masszát jól össze dolgozom és készen is van a fincsi vacsi. Nyári melegben paradicsomba és paprikába is bele szoktam tölteni, vagy főtt tojásba. De kenyérre kenve is nagyon fincsi. És van még egy fincsi a


tojáskrém:


4-5 tojást megfőzünk és a tojás sárgákat külön vesszük. 10 dkg vajjal, sóval, borssal, kevés mustárral és egy fej apróra vágott hagymával (még jobb zöldhagymával), habosra keverjük. Tojás fehérjébe, kibelezett paradicsomba, paprikába töltjük, díszítjük. Ha nem akarom a fehérjébe beletölteni, akkor a fehérjét is felaprítom és a krémbe keverem. Így kiadósabb is. Petrezselyem zöldet ebbe is teszek néha. Mikor milyen kedvem van. Van meg hogy egy ici-pici pirosaranyat. Tehát ezzel is lehet kísérletezni. Adagokat azért nem írtam mert én mindent "gondolom"-ra csinálok. Jó főzőcskézést.

2008. okt. 24. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom :)
2008. okt. 24. 15:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a májpástétomot szereted,ezt is kipróbálhatod,nagyon fincsi:


1kg csirke máj

3-4nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

vegeta,só bors

petrezselyemzöld(jó a szárított is)

majoránna

őrölt paprika


A hagymát megpirítom olajon,v inkább kevés zsíron.

Beleteszem az őröltpaprikát,a májat és puhára főzőm.

Közben ízesítem sóval,borssal,vegetával,majoránnával,petrezselyemzölddel.

Belenyomom a fokhagymát is.

Annyi vizet öntök rá,hogy ne lepje el teljesen.

Ha megfőtt,az egészet leturmixolom pépesre.


Nagyon finom.


Minden jót,üdv

2008. okt. 24. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Ezt is köszi szépen!
2008. okt. 24. 15:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

15 dkg feta sajt

2 főtt tojás (8 percesek, nem egészen keményre főzve)

2 evőkanál tejföl (én itt is joghurtot használok)

2 teáskanál metélőhagyma

Csipetnyi bors


Elkészítés:

Villával törd össze a sajtot, minél krémesebb az állaga, annál jobb.

A tojásokat vágd fel apró kockára, és a tejföllel meg a metélőhagymával együtt keverd hozzá a sajthoz. A borsot a végén tedd bele, sózni nem szoktam, mivel a feta amúgy is eléggé sós.


(görög körözött)

2008. okt. 25. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

1 csomó újhagyma

1 csomó metélőhagyma

250 g soványtúró

250 g tejszines friss sajt

2 ek tejföl

1 ek vagdalt vegyes zöldfűszer

frissen őrölt bors


Elkészítés:

Az újhagymát letisztitjuk,megmossuk, lecsöpögtetjük,és vékony karikákra vágjuk.A metélőhagymát leöblitjük,leitatjuk és felkarikázzuk.

A túrót a tejszines friss sajttal és tejföllel krémesre keverjük.

A felkarikázott újhagymát, metélőhagymát,valamint a zöldfűszereket belekeverjük,sóval és borssal fűszerezzük.

A kész szendvicskrémet 2 tisztára mosott,száraz üvegbe töltjük,jól lezárjuk és hűtőbe tesszük.


Tanácsok:

hűtőben 3-4 napig eláll.

(ujhagymàs szendvicskrém)

2008. okt. 25. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!