Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézeskalács cukormázát mikor...

Mézeskalács cukormázát mikor célszerű feltenni (íz miatt)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Megsütöttem a mézeskalácsokat tegnap. Ma este díszíteném őket, de elbizonytalanodtam, hogy nem lesz-e büdös tojásszaga, vagy kellemetlen íze 24.-ére? A fehérjés cukros mázra gondolok.


Minden tapasztalatot, véleményt szívesen fogadok!



2017. dec. 18. 08:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne bármilyen szaga is?

Még a nyers tojás sem tudna megromlani, ha kiszárad - ezért is lehet pl. tojásport kapni, meg száraztésztát!


Mellesleg ha belegondolsz, hogy sokan évekig tartanak otthon emlékként mézeskalács-sziveket meg hasonlókat, akkor rájössz, hogy egyik sem lett bülös!

2017. dec. 18. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Megerősítem, nem lesz baja :-)
2017. dec. 18. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, így logikus igen. Csak "tojásfóbiám" van: mindig szagolgatom, ízlelgetem és egy ismerősömnél ettem egyszer kellemetlen tojás mellékízű mézeskalácsot. Ráadásul kismama is lesz a vendégségben, így fokozottan ügyelek.

De logikus igen :D köszi!

2017. dec. 18. 08:51
 4/4 anonim ***** válasza:
A tojás mellékízü mézeskalácsnál a tésztában lévö tojások egyike lehetett erösebb szagú, de ez sem romlott lehetett, csak nem optimalis sütésre.
2017. dec. 18. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!