Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jól bevált Isler receptet...

Jól bevált Isler receptet írnátok nekem?

Figyelt kérdés
2018. dec. 20. 09:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Vendéglátós suliba jártam, mi így tanultuk:

60dkg lisztet 20 dkg porcukrot 20 dkg diót összekeverünk, majd 40 dkg margarint belemorzsolunk + 1 tojást beletörünk. Ezt összedolgozzunk (minél kevesebb mozdulattal, hogy ne olvadjon el a vaj, mert akkor összeesik), majd hűtőbe rakjuk 20-30 percre. Pihenés után kinyújtjuk, szaggadjuk, 180-200°C-on megsütjük.


Közepébe kiforralt lekvárt töltünk (hogy ne legyen túl folyós)


A csokit gőz felett olvasztjuk kevés olajjal, hogy ne legyen túl sűrű, ebbe kell majd mártani a tetejével lefelé.

2018. dec. 20. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
44%

Magyar vendéglátós-suli ... ezért tart itt a magyar cukrászat, ahol.


Margarin?!


Az ischler Ferenc József kedvenc süteménye. Egy linzer, ami vajjal (természetesen) készül, savanykás lekvárral (eredetileg ribizli) van töltve és nem dió, hanem mogyoró kerül bele, bár ezzel lehet megengedőnek lenni.. Ez utóbbi a lisztból vesszük el. Étcsokival van borítva.


Kérdező, tízenéve ezt sütöm, mindig sikerül:

[link]

2018. dec. 20. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Mindkét receptet köszönöm! A másodikat már megtaláltam korábban, de hogy őszinte legyek, engem elrettent, hogy 3 táblányi étcsokoládét használjak fel 5 darab islerre? Így olcsóbb lenne, ha cukrászdában venném. :D Talán egyszer kipróbálom, de az nem karácsonyra lesz, amikor vendégségbe is vinnék belőle.


Az első recept nekem szimpatikus, nagyon hasonló volt, amit először kinéztem, de aztán annyi receptet végignéztem, hogy teljesen elbizonytalanodtam. Azt hiszem az elsőt kipróbálom. Megdöbbentő egyébként, hogy egy egyszerű islerre is hány fajta receptet találni.

2018. dec. 20. 13:57
 4/11 anonim ***** válasza:

3

Olyan ez, mint minden recept: mindenkinek az ízlése formálja.

2018. dec. 20. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
#2 és szerinted mennyi helyen készítik úgy, ahogy te azt leírtad? Én is ettem más igazi islert Badischlben, de senki nem úgy készíti.
2018. dec. 20. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
# 4-es válaszoló, én úgy gondoltam ez annyira klasszikus sütemény, hogy nagyjából azonos receptet találok majd több helyen is. Ehelyett volt amibe kellett tojás, volt amibe nem, volt ahol csak sárgája. Volt amiből a dió volt kihagyva (az nálam azonnal kizárva), volt ahol a fahéj, másol még reszelt citromhéjat is írtak, szóval teljesen belekeveredtem már melyik is lenne a legjobb.
2018. dec. 20. 14:11
 7/11 anonim ***** válasza:

5

Minden tisztességes helyen így készítik. Ezek az alapsütemények azok, amin le lehet mérni egy cukrászda minőségét. Ha már ezt is elkamuzzák, kispórolják, magarinozzák, akkor az a hely pont annyira vacak, hogy nem érdemes otthagyni egy fillért sem.


6

Tudod, mint a rakott krumpli: sajttal-sajt nélkül, nyers krumpliból-főtt krumpliból, sok tojással-kevés tojással, kolbásszal-virslivel, stb. :)

2018. dec. 20. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
#7 Nyilván vajjal is lehet csinálni, én margarinnal szoktam, ezt preferálom, lassabban avasodik (ráadásul laktózértékeny is vagyok, bár ez mellékes) de ízlések és pofonok. Nyilván ezek helyettesítő-termékek, mindenki azt használja, amelyiket jobban kedveli.
2018. dec. 20. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

8

Létezik laktózmentes vaj, de ez nyolván mellékes.


Alap, hogy nem használ az ember margarint átlagos esetben, csak súlyos betegség, allergia, érzékenység vagy veganizmus esetén. Attól még az igényes konyha vajat tesz az ischlerbe.

2018. dec. 20. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Na, épp jó kedvemben kezdtem neki a sütésnek, így mindkét receptből csináltam, a vajasból dupla adagot, és 5 cm-es formával, így 38 db mini isler lesz belőle. Az első recepten annyit változtattam, hogy került abba is fahéj. És mindkettőt erdei vegyes gyümölcs, illetve fekete ribizli lekvárral töltöttem. Kíváncsi leszek mindkettőre. :)
2018. dec. 22. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!