Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért használnak tejport a...

Miért használnak tejport a házi kenyér sütéséhez?

Figyelt kérdés

Van egy receptek amit nagyon ki szeretnék próbálni és ez a recept a házi kifli elkédzítése lenne! Végigolvastam a receptet és a hozzávalók között megtalálható a tej élesztő ...és a tejpor is! Megkérdeztem a nagyszüleimet és ők a régi elkészítési mód szerint nem hallottak ilyen hozzávalóról!!!

A kérdésem hogy miért kell a kenyérbe illetve a kifli e tejpor? Mi az előnye és van e hátránya illetve mit helyettesít?

Köszönöm a válaszokat🙂



2019. márc. 27. 12:00
 1/3 A kérdező kommentje:

További kenyér receptek is érdekelnek! Régi elkészítési módok...!

Hol mi volt a szokás?

2019. márc. 27. 12:03
 2/3 anonim válasza:
100%
Selymesebb lesz az állaga mint pozitivum, hamarabb megkeményedik mint negativum
2019. márc. 27. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem kell bele, csak tehető bele. Én tejet is csak a kalácstésztába teszek, a kenyeret, zsömlét sima vízzel szoktam készíteni.

Itt egy egyszerű, átlagos hozzávalókból készült zsömle ami nagyon finom:


[link]

2019. márc. 27. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!