Egy igazi vegetáriánus ugye nem eszik halat sem?
kicsit off, de témába vág :D
szal valamelyik éjjel félálomban hallottam a natgeón h a középkorban francia szerzetesek nem ehettek húst, de halat igen és nemtudom már miért, de a nyulat is halnak nyílvánították és ehették azt is :D
Nem, értelemszerűen sem halat, sem tengergyümölcseit nem eszünk.
Szerintem, aki igen az válogatós hús evő és csak a halat szereti. :)
Ha tévednék, valaki magyarázza meg, hogy a hal miért nem állat.
Utolsó, ne írj hülyeségeket.
Többféle vegetáriánus táplálkozás van, de!
Aki baromfit és halat is eszik, az semi-vega (azaz félig vega. mondanom sem kell, hogy az ilyet senki nem tekinti normális vegának, sem a húsevők, sem a valódi vegák, csak ők magukat hülyítik).
lakto-ovo vega, aki tejtermékeket, tojást is fogyaszt
ovo-vega aki tojást is
lakto-vega aki tejtermékeket is
vegán, aki csak zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt, de semmi állatie redetűt, pl. mézet sem.
Az első válaszadónak meg üzenném, hogy a szervezetünk nem fehérjéket vessz fel, hanem esszenciális aminosavakat, melyek egyébként jóval nagyobb mértékben találhatóak meg a tejtermékekben és tojásban, mint a húsokban (amiből a legtöbb egyébként elvész sütés-főzés után, és egyébként is a szív, máj, bensőségek tartalmaznák egyedül az értékelhető mennyiséget). A zöldésg/gyümölcsök és a húsok kb. egy szinten állnak aminosavak tekintetében.
Utolsó előtti, te írsz hülyeségeket.
A bevitt fehérjeforrásokból aminosavakat veszünk fel, amiket a szervezet elő is tud állítani, viszont az életfeltételeinkhez szükséges aminosavakból 8-at nem tud, ezért kell ezeket pótolni, és ezeket nevezzük esszenciális (a nevében is benne van: nélkülözhetetlen!) aminosavaknak.
Én tisztában vagyok vele, csak nem akartam + fél bekezdésben elmagyarázni, hogy minden szőrszálhasogató megértse.
Csöppet sem változtat azon, hogy a legtöbb esszenciális aminósav egyszerre csak a tojásban és a tejtermékekben található meg.
Ember, te hol voltál biológiából? Szerinted a halak fotoszintetizálnak?
Ha még a gombát kérdezné meg minden 5. félművelt... a tengeri állat mi az istenért nem állat nektek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!