Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Éttermek általában miért az...

Éttermek általában miért az étellel spórolnak mikor az étel alapanyag minimális költségük?

Figyelt kérdés
Kb. 10 %, mégis ezzel megy a spórolás. Vagy csökkentik az adagot vagy az étel minősége nem megfelelő. A nem megfelelő étel pedig az elsődleges vendégriasztó fegyver.
márc. 31. 12:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Én itthon eddig csak extrém mennyiségű adaggal találkoztam. Egyébként szabadáras, és annyit kér érte, amennyit akar. Ha egy erőlevest 27 990 forintért ad, akkor annyiért. Felesleges trükközni.
márc. 31. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos hogy kifőzdék,menüsök húsból az olcsóbb gyenge minőségűt veszik.Aki viszont alacarte étlappal dolgozik veszi a jobb minőséget.Mennyiség azért fix nem csökkentik mert vendéget veszít.
márc. 31. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
67%
Nem spórolnak. Épp ellenkezőleg: kétszer annyit tesznek a tányérra, mint amit egy normál étvágyú ember képes megenni, így egy piszokkal kétszer annyi bevételhez jutnak.
márc. 31. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim válasza:
17%
Zsebükért
márc. 31. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

"az étel alapanyag minimális költségük"

Ezt nem értem mivel pont hogy azt mindig kell rendelni

A 3 As jól írta egyébként

Az eddig használt jobb minőségű alapanyagon nem akarnak változtatni viszont az a helyzet hogy annak IS jóval magasabb lett az ára akkor ha az ár nem változik nem adnak 20 dkg pörköltet csak 15 dkg így tudnak spórolni az alkalmazott szintén több bért kér mivel neki is emelkednek az árak a boltban tehát azt is ki kell gazdálkodni

Viszont ha emelnek az árakon vendéget veszítenek ha rontanak a minőségen szintén vendéget veszítenek

Szóval nem olyan egyszerű ez mint ahogyan sokan gondolják

márc. 31. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
90%
Dehogy 10%
márc. 31. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
49%

Az olcsóbb helyeken az alapanyag kb. 35% !! Drágább alapanyagnál az arány még rosszabb, a nettó árrés az ami nagyobb, de az anyafelhasználási % simán 50% fölé is mehet!


És ha sok adagot adnak el, rohadtul nem mindegy, hogy le tudják vinni 32-re, vagy felmegy 38-ra, mert egy hónap alatt, az egy dolgozó fizetése!


Nyilván léteznek szélsőségek, vannak pl. fine dining éttermek, ahol 80-100 ezer ft. egy olyan menüsor, ahol csak összemaszatolják a tányért, de ott nyilván nem a mennyiséget kell megfizetni, (meg nem is a minőséget) hanem a különlegességet.


Nem ilyen helyre kell menni, hanem házias, "kockás terítős" helyre, ahol nem a parasztvakításért fizetsz, hanem az ételért.

márc. 31. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
7: a probléma az, hogy már nincsenek kockás terítős helyek. Az olcsóbb éttermekben minden fagyasztott, cserébe kétszer annyiba kerül, mint egy büfében, ami legalább őszinte.
ápr. 1. 02:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:

8

Gondolom Budapestről beszélsz...

Én meg általában véve Magyarországról.

Pest hosszú évek óta a legalja a vendéglátásnak, ha a nagy átlagot nézzük.


Egyébként mit értesz büfé alatt?? Mert egy büfében nincsenek olyan ételek, mint egy étteremben.

Önkiszolgáló éttermet? Mert az is étterem...

ápr. 1. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:
egy sajtos tejfölös lángos anyagköltsége 200 ft és 2000 ft-ért lehet kapni. Ez 10%
ápr. 1. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!