Miért gyújtottuk fel álmomban a házat?
A Nagymamám 2 évvel ezelőtt hunyt el, 93 éves korában. Volt egy nagy telek, amelyen volt egy vályogépület, abban laktak a Nagymamám szülei. A Nagymamám édesapja épített még egy házat erre a telekre a Nagymamám gyerekkorában.
A Nagymamám ez utóbbi házban élt egész életében. Van egy nővérem, kisgyerekkorunkban éltünk pár évet a Nagymamánál a szüleinkkel, nekem nemigen vannak emlékeim, a nővéremnek több. A szüleink elváltak, majd jóval előbb meghaltak, mint a Mama, akivel mindvégig megmaradt a jó kapcsolatunk (ő egyébként már elvált az apai nagyapámtól még az 50-es évek végén). Miután a Mama meghalt, kénytelenek voltunk eladni a házat, mert a felújítás jóval meghaladta volna az anyagi lehetőségeinket. Nehéz döntés volt.
Mégis ezt követően (az eladást követúen) sok hónappal azt álmodtam, hogy a Mama, a testvérem és én közösen felgyújtjuk mindkét épületet. Úgy volt, hogy szakaszonként, ezért hordtuk a vizet, hogy ne terjedjen tovább a tűz, de persze mégis tovább terjedt, egy idő után tehetetlenek voltunk. Felébredtem erre, de ha tovább folytatódott volna a történet, gondolom az lett volna, hogy az egész leég. De mintha a Mama sem bánta volna, hogy ezt csináljuk. Benne volt a dologban, természetes volt a részéről, hogy most ezt csináljuk.
Mit jelenthet ez? Tisztítótűzről lehet itt szó? De miért akarhatta a Mama is, aki ott élte le az életét?
Azt jelenti, egész eddigi életedet tévedésben élted le. Ha nem vigyűzol, olyn leszel, mint nagyanyád. Tényleg ezt akarod?
A tűz azt üzeni, ideje lenne végre kezdened valamit magaddal.
Tanulhatnál. Kereshetnél valami értelme dolgot.
Kedves 1. Válaszoló! Két diplomám és egy szakmám van. Nem értem, miből vontad le azt a következtetést, hogy nem kezdtem még magammal valamit. :)
Kedves 2. Válaszoló! Kifejtenéd jobban, mire gondolsz? Köszönöm.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!