Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy működik az eljegyzés? (gyűrű szempontjából)
vesztek egy pár gyűrűt
az eljegyzéskor mind a ketten felveszitek, de a pasi viszi oda
az esküvőn ismét felkerül a kezekre
katolikusok többsége eljegyzés alatta bal, esküvő utána jobb kezén hordja
angolszászoknál van még egy kísérőgyűrű, azt csak a nő kapja
#1-es - akkor miként mondja azt a nő az esküvőn, hogy viseld ezt a gyűrűt, szeretetem és hűségem jeléül...? :)
Az eljegyzési gyűrű az, amit a nő kap, amikor megkérik a kezét.
A jeggyűrű pedig egy pár karikagyűrűt jelent, ezt húzzák fel egymás ujjára az esküvőn. Manapság már így szokták.
Korábban, mikor még nem volt nálunk is szokás/divat az eljegyzési gyűrű, akkor az eljegyzésre megvették a karikagyűrűket, felhúzták a bal kezükre, majd az esküvőn átkerült a jobb kézre.
Úgy működik, ahogy ti szeretnétek.
Hagyományosan a karikagyűrű az eljegyzési gyűrű, amit párban vesznek és esküvőig bal kézen, esküvőn (és utána) meg jobb kézen hordanak. De ma már egyre elterjedtebb a kövesgyűrűs bohóckodás.
Igen, ahogy 3-as írta.
A köves gyűrű az eljegyzési gyűrű, lánykérő gyűrűnek is mondják.
A karika gyűrű az párban van, és az a jeggyűrű.
Én még arra emlékszem, 70-es 80-as években volt olyan is, hogy "kísérőgyűrű". Úgy emlékszem, akkoriban a karikagyűrűvel jegyezkedtek el, és akkor kapott a lány egy köves gyűrűt is, kísérő gyűrűnek.
Amúgy lehet szidni a fehéraranyas gyémántos angolszás szokást, de szerintem sokkal logikusabb, mint a régebbi. Nekem a karika gyűrű+kísérő gyűrű egyidejűleg, az sokkal erőltetettebb volt.
Lehet, hogy ez idióta amcsi filmekből jött (a lánykérő köves gyűrű), de szerintem sokkal logikusabb, és szebb is. (És akkor vadiújan kerülnek kézre a karikagyűrűk esketéskor).
De persze ez csak egy vélemény.
Leírták előttem, szóval én is csak véleményt írok.
Szerintem meg pont úgy a jó, hogy ha a csávónak is van gyűrűje, hiszen ő is jegyessé válik. Akkor már ne csak a csaj legyen meggyűrűzve, mint a galamb, hanem legyen a pasin is jele a dolognak. Ez nem ajándék, hanem az összetartozás jelképe, és nem csak a nő tartozik a férfihoz, hanem fordítva is.
"Ha a férfi kéri meg a nő kezét"
Amúgy ez a liberális gondolkodás tetszik, bár én személy szerint biztos nem kérném meg férfinak a kezét. :"D
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!