Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ceremóniamester beszédei milyenek vacsora előtt?
Egy nagyon jó barátomnak lesz esküvője, ami nem lesz nagy és nem is akarnak nagy puccparádét, és emiatt megkértek engem ceremóniamesternek/vőfélynek.
Attól elzárkóznak hogy versekkel felvezetni az ételeket és rímekbe beszéljek. Csak az lenne a lényeg, hogy a násznép vezetve legyen.
A játékokkal, tánccal és semmi mással nincs probléma, csak azzal hogy vacsora előtt milyen köszöntőt illik mondani.
Nem érdekel, hogy miért nem fogadtak hivatásos vőfélyt stb..mert nem akartak. Családias lesz az esküvő mind létszámba mind hangulatba.
Természetesen tudnék mint mondani a köszöntőbe, nem vagyok elveszett. Viszont érdekelne olyanok véleménye akik sokfélét hallottak.
Nem leszek nagy segítség, voltam pár esküvőn mostanában, de a vőfélyek mindig ugyanazt mondták, a könyökömön jött ki.
Illyés Gyula után szabadon: Egy szív: fél szárny. Most már repülhettek.
Csak Pál levelét a Korinthusbeliekhez, csak azt ne.
Szemezgess.
Ne itt keresgélj. Pont azért nem egy idegent fogadtak fel, mert te ismered őket, és ettől személyesebb. Azokat a tippeket, amiket itt kapsz, ezeket csinálná egy idegen ceremónia mester is.
A beszédnek nem kell hasonlítani másokéra. Éppen ez a lényege. Mondj pár személyes gondolatot a párról. Milyenek voltak egymás előtt, milyen volt, amikor megismerkedtek, stb. Mivel a násznép is jól ismeri őket, valószínűleg náluk is sikere lesz ennek.
Nézz utána, hogy milyen szokott lenni egy-egy ilyen beszéd, föleg a stílusa miatt, emellett gondold végig, mi az, ami tényleg a párról szólna, és úgy szedj össze egy RÖVID szöveget, ami személyes, de nem unalmas és nem sablonos.
A legtöbb ilyen beszéd azért szokott rosszul sikerülni, mert vagy kliséket alkalmaznak, vagy semmi személyes nincs bennük, vagy meg hosszú és unalmas. Egy max. 5 perces, kicsit humoros, de nem eröltetetten vicces beszéd a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!