Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A párom szeretne esküvőt én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom szeretne esküvőt én azonban nem. Mit lehetne ilyenkor tenni úgy, hogy mindkettőnknek jó legyen?

Figyelt kérdés

Nem a klasszikus felállású a "nő lagzit akar, a férfi meg nem" szituáció alakult ki nálunk, hanem pont fordítva.

Én vagyok a nő, ő a férfi. Nekem kiskorom óta szörnyű a kapcsolatom a családommal, anyuval meg apuval talán félévente egyszer beszélek, az egyik nagyszülő párosomból a nagypapa nem él, a nagymama alkoholista lett; a másik párosban pedig naponta összevesznek-kibékülnek, veszekednek-verekednek stb. Az egyik nagybátyám nem szörnyen balhés, mindent és mindenkit kritizál, a másik pedig magának való, ő el sem jönne. Egyedül a húgommal van jó kapcsolatom.

Ezzel ellentétben a páromnak hatalmas és összetartó családja van, sok unokatestvérrel + nagy baráti körrel. Éppen ezért ő nagy esküvőt szeretne és nem érti meg hogy én miért nem akarok.

Nem magáról az összeházasodásról van szó, szívesen hozzámegyek egy egyszerű és gyors szertartás keretein belül, de nem akarok hajnalig szóló lakodalmat úgy, hogy az én családomból 3 ember lenne ott, az övéből kb 100 + a barátai, akivel amúgy sem rózsás a kapcsolatunk (nem vagyunk rosszban, nem haragszunk egymásra, de nem is vagyunk olyan kapcsolatban hogy végigtomboljunk egy egész napot és éjszakát).

Mit lehetne ilyen helyzetben tenni? Én semmiképp nem akarom, ő semmiképp nem enged, pedig ebben a helyzetben igenis neki kellene engednie, vagy rosszul gondolom?

Ti hogyan oldanátok meg?

2013. márc. 19. 18:34
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
nem muszáj mindenkit meghívni az esküvőre. ha csak az ő rokonai jó fejek, miért ne legyenek ott csak az ő rokonai? ha amúgy is balhés a nagybátyád, nem nagy veszteség, ha besértődik :)
2013. márc. 19. 18:37
 2/31 anonim ***** válasza:
Az én szüleim úgy házasodtak, hogy ott voltak ők ketten, a pap meg a tanú. És mikor hazajöttek bejelentették, hogy megházasodtak.
2013. márc. 19. 18:43
 3/31 anonim ***** válasza:
93%

1. opció: te engedsz. kibírod és boldogan éltek míg meg nem haltok

2. opció: ő enged

a.) feleségül vesz kis szertartással és boldogan éltek míg meg nem haltok

b.) nem vesz feleségül, de boldogan éltek míg meg nem haltok

c.) nem TÉGED vesz feleségül, hanem keres egy lányt, akivel hasonló az ízlésük ilyen téren

Igazából nem tud mit tenni, ha te közlöd vele, hogy nem vagy hajlandó hozzá menni. De nincs ilyen, hogy márpedig neki kellene engednie. Nem te teszel neki szívességet azzal, hogy hozzámész, ennek közös döntésnek kell lennie.

Ha belemész az esküvőbe, akkor ne legyél irigy és ne foszd meg azoktól akiket szeret, azért mert neked nincsenek rokonaid és barátaid. Barátkozz össze a barátaival.

(Egyébként, hogy buliztok, ha nem bírjátok egymást a barátaival? Mindig külön, vagy "eltűröd" azért őket? Na, az esküvő sem lenne más.)

Kössetek EGYÜTT kompromisszumot. A kimeneteleit fent látod.

2013. márc. 19. 18:44
 4/31 A kérdező kommentje:

A probléma az, hogy ő nagy esküvőt akar. Egy sima kis házasságkötés ahol mi vagyunk, a két tanú meg a pap tökéletes lenne, de nem, ő mindenképpen nagy lagzit akar, hajnalig tartó banzájjal.

Igazából azért sem szeretnék belemenni kényszerből mert tuti nem tudnám élvezni, ő észrevenné rajtam és akkor utána meg azt hallgathatnám kb halálomig..

2013. márc. 19. 18:45
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez a lagzi kérdés sokszor jó próbája annak, hogy mennyire tudunk egymáshoz alkalmazkodni.

Mindkettőtök álláspontja érthető.

Szerintem esetleg úgy lehetne megoldani (csak egy ötlet) hogy mindketten engedjetek egy kicsit. Pl. ne legyen világraszóló lagzi, csak szűkebb családi körben tartott. Igaz, a párodnak még akkor is sok családtagja lenne ott, de legalább a barátokat, haverokat ne hívja, akiket te nem szívesen látsz.

2013. márc. 19. 18:46
 6/31 A kérdező kommentje:
Nem bulizunk egyébként sosem együtt, ha a haverjaival akar, akkor ő velük megy én meg a barátnőimmel.
2013. márc. 19. 18:46
 7/31 anonim ***** válasza:
50%

Értem a problémád.

Egyébként ilyen szituációban én sem mennék bele, mert hogy néz az ki hogy a párod részéről ott van 50-60-70-stb ember a te részedről meg ott van apud-anyud és a testvéred.. Igazad van és nem tudom ezt a párod miért nem tudja megérteni.

Ezt ilyen formában elmondtad már neki, mint ahogy itt is tetted? Tehát tudja hogy milyen a kapcsolatod a családoddal? Mert ha nem, akkor tedd meg, hátha megérti.

Ha pedig elmondtad neki és ennek ellenére is erőlteti a lagzi dolgot, akkor inkább nem fejtem ki a véleményem..

2013. márc. 19. 18:53
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

Na, ezért mondom, hogy mondjuk lehetne lagzi, de csak szűk családi körben, nem pedig boldog-boldogtalant összecsődítve. Az a kettő közt lenne valahol.

Nekünk sem teljesen egyforma elképzeléseink voltak a párommal az esküvőről, aztán mindketten engedtünk kicsit és a végén jól sikerült az egész. Ha csak az egyikőtök enged, a másikban lehet, hogy benne fog maradni a tüske egy darabig.

2013. márc. 19. 18:53
 9/31 A kérdező kommentje:
# 7, nem gondolom hogy önző lennék, de köszi a véleményed!
2013. márc. 19. 18:56
 10/31 anonim ***** válasza:
94%

"Egyébként ilyen szituációban én sem mennék bele, mert hogy néz az ki hogy a párod részéről ott van 50-60-70-stb ember a te részedről meg ott van apud-anyud és a testvéred.. "

Hogy nézne ki? Nálunk is ez volt a felállás, a kutya sem akadt fenn ezen. Azok a családtagok voltak ott, akikkel jól éreztük magunkat, meg pár barát. Nem a mennyiség, hanem a minőség számít.

2013. márc. 19. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!