Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ferjem egyre hidegebb, keserubb, bunkobb. Hogyan varazsolhatnam vissza azza aki volt?
Huu, 9-es, sajnalom... Gratulalok, hogu te tul tudtad tenni magad ezen... nem hinnem, hogy nekem ez sikerulne... A ferjem ferfiakkal es gepekkel dolgozik, keves a no... Valahogy nem tudom elkepzelni a ferjemrol, hogy felrelepjen... Poenbol megkerdeztem tole, s akkor lattam rajta a csalodast, hogy ilyet merek feltetelezni rola... Ismerem eleg jol... tenyleg ezt kizarom.
S tenyleg eleg divatba jott mostanaban szegyellni azt ha szeretve vagyunk... Bar en nem szegyellnem, de az ismeretsegi koromben is veszem eszre, hogy a ferfiak mintha nem orulnenek annak ha kivan mutatva a szeretet... Rossz is probaltam lenni, probaltam a forditott pszichologiat, de nala nem hasznal... ha rossz vagyok vele begubozik magaba, zenet hallgat, elbujik a kis lelki odujaba, de nem jon "nyalizni", hogy na bekuljunk ki... Mindig en megyek s jelzem, hogy elmult a haragom/szomorusagom... Olyan mint egy erzeketlen fadarab...
Nem benned van a hiba és nem "hormonális játék", ami történik (a hormonegyensúly változását amúgy sem szabad ennyire abszolutizálni. Nem akkora az, összességében, hogy irányítson egy felnőtt, racionalitással is bíró embert). Nem, bizony! A férjed most döbbenhetett rá, hogy mi a felelősség - és megrémült tőle, mint a gyerek. Egyre gyakoribb jelenség, sajnos. Ne magadat okold tehát: ő az infantilis, a helyzet magaslatán ő nincs.
Majd eldől, hogy viselkedik a kicsi születése után: tudatosodik-e benne, hogy apa lett, meg tud-e felelni a feladatnak, vagy - kereket old. Nem ijeszteni akarlak, kedves Kérdező, csak kérni: készülj fel mindenféle fordulatra. Jóra is, rosszra is. Légy egészséges és kitartó: örülj az apróságnak. Minden jót.
Nemrég szültem, az én férjemet is feszélyezte a terhességem, de nálunk az volt a különbség, hogy engem is. Valahogy nem tartom erotikusnak a nagy pocakot, az igazi visszatartó erő mégis az a tudat volt (mindkettőnk részéről), hogy egy kisbaba van a hasamban. Ugyanakkor ettől még a kettőnk közötti gyengédség nem szűnt meg! Az, amit leírtál, egyáltalán nem normális egy párkapcsolatban. Lehet a szexualitást hanyagolni egy darabig, egy várandósság alatt ez még nem lenne szabad, hogy kikezdje a kapcsolatot, de ha más egyéb módon sem fejezi ki a pár egymás iránti szeretetét, ott súlyos gondok vannak!
Amit leírtál, abból számomra is az derül ki, hogy a férjednek terhes a "nyomulásod", és ez igaziból lehet, hogy érthető is. Már nem tudom, melyik pszichológus írta le valamelyik tanulmányában, de tök igaz: az erős ingertől távolodunk, a gyengéhez közeledünk. (Ha jól emlékszem, a hasonlat alapja a fény volt.)
Ez nem azt jelenti, hogy most hirtelen el kell kezdeni bunkónak lenni, de nem árt hagyni, hogy vágyjon kicsit rád. És ha állandóan rátukmálod magad, az egy idő után viszolygást válthat ki. (Gondolj a kedvenc ételedre: ha éhes vagy, imádod, ha napok óta tömik beléd, elhányod magad.)
Azért sem ártana minél előbb stratégiát váltani, mert a szülés utáni néhány nap még nehezebb érzelmileg, mint a várandósság. Ha a férjedet nem sikerül magad felé fordítani ebben a három hétben, az "új életed" nagyon keservesen fog kezdődni.
Sok sikert, és könnyű szülést!
Koszonom a valaszokat!
No, megprobalok egy kicsit valtoztatni a viselkedesemen, nem fogom megfolytani a szeretetemmel, talan az majd segiteni fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!