Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Két alkoholistának van együtt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Két alkoholistának van együtt esélye?

Figyelt kérdés
Mitől jobb az, ha a párkapcsolat egyik fele csak az alkesz?

2023. okt. 3. 07:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Kérdés, melyik temeti el előbb a másikat. Láttam elég példát. A szomszéd felesége alkoholista volt, májrákban meghalt. A barátnője alkoholista volt. Kirúgta. A következő az alkoholtól hasnyálmirigy rákot kapott. Eltemette. A pasas 50 évesen 80-nak nézett ki. Mindhárom nő a szesztársa volt. Nemrég halt meg a pasas, leállt a mája.
2023. okt. 5. 08:17
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Persze! Együtt isznak, együtt hánynak, együtt mennek a detoxba, szóval mindent együtt csinálnak.
2023. okt. 5. 08:47
 13/23 anonim ***** válasza:
12. Nem minden alkesz hany az az erdekes.
2023. okt. 5. 09:43
 14/23 anonim ***** válasza:
mi törte meg a 7 hónapnyi józanságot, ha szabad tudni?
2023. okt. 5. 10:08
 15/23 humorzsa ***** válasza:

Szerintem ha már egyszer ment az, hogy együtt abbahagytátok a piálást, akkor menni fog újra, ha tényleg ezt szeretnétek, együtt még könnyebb is. Keressetek más elfoglaltságot az ünneplésre és a szomorkodásra is, a pia csak rutinná vált az a baj meg az a megoldás most számotokra mindenre, van akinek a drogok, van akinek a shoppingolás..

Szerintem menni fog, ha elhatározzátok magatokat, drukkolok!

2023. okt. 5. 12:36
 16/23 anonim ***** válasza:

Nekem is voltak piás időszakaim, igaz, én nem a KO, hanem a szinten tartó típus voltam. De mindegy is. A lényeg, hogy amikor rövidebb-hosszabb időkre leraktam a piát, akkor annyira csak a józanságra koncentráltam, hogy abba egy kapcsolat már nem fért volna bele. Pedig lett volna hozzá megértő és támogató társ is, de egyrészt nem akartam “lehúzni” ezzel, másrészt - és bár tudom, hogy ostobaság - világéletemben egyedül oldottam meg a problémáimat, ezért gyengének és feszélyezve éreztem volna magam, ha valaki ezt végignézi.

De a ti esetetek nyilván más, mert ketten vagytok benne. Ezzel együtt én azt gondolom, hogy az embernek először magát kell meggyógyítania, utána lehet csak képes egy egészséges párkapcsolatra, ahol természetesen a másik fél is józan.

2023. okt. 5. 12:51
 17/23 anonim ***** válasza:
48%
Együtt inni van esély. Őrőmteli, hogy néhány üzletben megint van 4dl-es ital.. Igy garantált az italozás folytatása..
júl. 16. 03:51
 18/23 anonim ***** válasza:
Ez a baj az alkoholizmussal: ha egyszer belecsúszik az ember, rohadt nehéz kikeveredni belőle. Ha pedig két ember egymást rántja vissza, akkor abból jó nem sül ki.
júl. 16. 08:50
 19/23 anonim ***** válasza:
Nincs, de a tapasztalatom az, hogy jó barátnak, valamint jó barátnak és párjának megmondani, hogy alkoholista, alkoholisták, nem hálás feladat és nem szeretik az emberek az őszinte embereket. A poén hogy ahol párról beszélek, a jó barátom apja mentős vagy mentős volt, tehát Ő maga, a jó barátom mondta az apukája látott már egyet-mást.
júl. 16. 09:14
 20/23 anonim ***** válasza:

Ez a baj, hogy mivel mindketten úgy gondolkodtok, hogy "ennyi belefér", egymást húzzátok le. Hasonló a gondolkodásotok és hozzáállásotok, és ez itt most egyáltalán nem pozitív: egyikőtök sem tekintette a józanságot hosszú távú életformának, és persze, az elején, ameddig bizonyítani akartatok egymás előtt, jó irányba terelgettétek egymást, de miután ráébredtetek, hogy egymással szemben nem lesz negatívuma az ivászatnak, már nem volt visszatartó erő...

És hiába voltatok józanok pár hónapig, egyikőtök sem gyógyult ki a függőségéből.

Egyébként nem ártana szakembert felkeresni. Érdemes lenne felderíteni a kiváltó okot. Az alkoholbetegségek nagyon nagy részében van valami kiváltó ok, ami miatt ilyen mértékben az italhoz nyúl az ember.

"Mitől jobb az, ha a párkapcsolat egyik fele csak az alkesz?"

Semmitől. Egyáltalán nem jobb.

júl. 16. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!