Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valaki segítene az LCHF...

Valaki segítene az LCHF diétával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Azt odaáig értem, hogy csökkentett szénhidrát, de azt honnan tudom, hogy mennyi zsírt kell bevigyek? Oké, hogy ezt meg kell emelni ha a szénhidrátot csökkentem na de mennyire pontosan? Hogy tudom ezt kiszámolni?

Illetve érdekelne aki így fogyott mennyi idő alatt milyen eredményeket ért el? Mennyit mozgott?


2019. nov. 16. 18:20
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

azt hiszem nem hallatszott ki az irónia az írásomból, nyilván nem ajánlom senkinek, hogy csökkentse a fehérjét egy diétában.

csak annyit mondtam, hogy aki ezt az elméletet beveszi, hogy az inzulin hízást okoz, meg zsírt raktároz, akkor annak elvileg a fehérjétől is félnie kellene.


mert egyébként de, sok esetben a fehérje akár rosszabb is, mint a szénhidrát. különösen az inzulinrezisztenseknél rossz ez, mert míg egy egészséges embernél azonos mennyiségű glükózhoz képest a fehérjére 20-30%-os az inzulinreakció, inzulinrezisztenseknél ez akár 90-95% is lehet.


a marhahús és a hal például ugyanakkora reakciót okoz, mint a barna rizs, a tészta (bármilyen) pedig kisebbet (!!), mint a sajt, a hal vagy a marhahús.


ezért kellemetlen, hogy aki inzulinrezisztens, és talált megoldást a szénhidrátcsökkentett étrendben (mert kalóriadeficitet okozott), az rögtön el is hiszi, hogy azért volt, mert az inzulinszintet csökkentette. nem így volt, de igazából érthető, hogy miért hiszik ezt még mindig rengetegen, hiszen megoldást találtak. bár igaz, hogy tőlünk nyugatabbra azért már felvilágosultabb gondolkodásmóddal lehet gyakran találkozni.


(ezt hívják megerősítési torzitásnak, és ez az, amiért a másik válaszoló ennyire haragszik rám -vagy csak hülyének néz-, pedig csak utána kellene néznie a dolgoknak. bár ahogyan letromfolt és utána még én voltam a nagy arcú, nem csoda, ha nem nagyon néz mögé semminek)

2019. nov. 19. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/26 anonim ***** válasza:

"a marhahús és a hal például ugyanakkora reakciót okoz, mint a barna rizs, a tészta (bármilyen) pedig kisebbet (!!), mint a sajt, a hal vagy a marhahús"

Kíváncsi lennék a forrásodra, linkeld be légyszi.

2019. nov. 20. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/26 anonim ***** válasza:

majd megkeresem (te is meg tudsz találni szerintem több forrást), már régen olvastam és nem emlékszem hol, de biztos, hogy több helyen, és nem a blikkben.


azt akartam még hozzátenni az előző írásomban, csak kimaradt, hogy egyébként ezeket az értékeket mindig úgy mérik, hogy ha egymagában van az adott élelmiszer. de a való életben ritkán eszünk mondjuk krumplipürét magában, és ha pl. valami fehérjével társítod a szénhidrátokat, máris csökken az inzulin-reakció.

2019. nov. 20. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/26 anonim ***** válasza:

nem itt olvastam előszür, de pl. itt is leírták (ha még eddig nem néztél utána):


[link]



egyébként az engem kifigurázó válaszolónak üzenném, hogy most nyert egy 5 napos New York-i utat 5 csillagos szállodában.

annyit kell tennie, hogy engedi 5 napon át, hogy 0-24-ben figyeljék mit eszik, azzalo a céllal, hogy bebizonyítsa, nem müködik a kalóriadeficit és valóban a szénhidrátcsökkentés müködik.

ha ezt sikerül bizonyítani, publikálják az eredményeket - ha viszont nem, akkor ki kell fizetni az utazás költségeit (de ez utóbbi gondolom nem érdekes, hiszen neki van igaza).

részletekért privátban keress, de még szólok majd, hátha nem olvasod ezt a kérdést - itt a lehetőség bizonyítani.

2019. nov. 22. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/26 anonim ***** válasza:

"csak annyit mondtam, hogy aki ezt az elméletet beveszi, hogy az inzulin hízást okoz, meg zsírt raktároz, akkor annak elvileg a fehérjétől is félnie kellene"

Az, hogy az inzulin felelős a hízásért és a zsírraktározásért, vitathatatlan tény. Elég megnézni az I. típusú diabéteszben szenvedőket, akik ha nem kapnak inzulinpótlást, csontsoványra fogynak és meghalnak. Ebből is látszik, hogy az inzulin egy rendkívül fontos hormon, amire szükség van a szervezet normális működéséhez, ahogy olvastam, az izmok felépítéséhez is. tehát valóban nem kell démonizálni és félni tőle, de alábecsülni sem a szerepét, ha fogyásról/hízásról van szó.

A húsfélék inzulinindexét úgy állapították meg, hogy a sovány húsról, halról eltávolították a zsíros részeket. Ez azért is fontos, mert jelzi, hogy a zsírok is fontosak, a jelenlétükben kisebb az inzulinreakció, ezért is alacsonyabb a tojás inzulinindexe a sovány marhahúsénál. Az, hogy a tejtermékek viszonylag magas inzulinreakciót váltanak ki, a kazein és/vagy a tejsavófehérje hatásának köszönhető, alacsony inzulinindexe az alacsony fehérje- és magas zsírtartalmú tejtermékeknek van. Ne felejtsük el, hogy a tej eredendően az utód növekedését szolgálja.

Az is lényeges, hogy az egyes ételekre adott inzulinreakció nem egyforma mindenkinél. Nem vagyunk egyformák, ki kell tapasztalni, mi a jó nekünk.

Összességében - bár laikus vagyok, és nem ástam bele magam mélyebben a biokémiába - nekem az a véleményem, hogy a fogyást segíti, ha kevesebb szénhidrátot, több zsírt és több rostot fogyasztunk, mellé annyi fehérjét, amennyi nekünk szükséges (nem kevesebbet, és nem is sokkal többet). Így a vércukorszintünk nem lesz túl magas, az éhségérzetünk megfelelő, könnyebb elérni a kalóriadeficitet és alacsonyabb inzulinszint mellett a szervezetünk könnyebben hozzáfér a zsírraktárakhoz, hogy a hiányzó energiát onnan pótolja.

BTW, vannak, akik szerint a high carb-low fat étrend is ugyanolyan hatásos, mint a LCHF. Ezzel nem vitatkozom, viszont az ilyen étrendben brutálisan le kell vinni a zsírt, ami miatt egy csomó (szerintem hasznos) étel kiesik, és sokan nem is tudják hosszabb távon tartani (az ilyen kísérletekben elég nagy volt a tesztalanyok kiesési aránya). Kérdéses az is, mennyire egészséges így fogyni. Nekem jobban bejött a LCHF, minden szempontból.

2019. nov. 22. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/26 anonim ***** válasza:

a vitathatatlan tényként közölt dolgokkal sokszor baj van, így azért ezzel is. nem felelős a zsírraktározásért, maximum motiválja a sejteket, hogy vegyenek fel glükózt. és akkor fognak rá leginkább hallgatni, ha túleszi magát az ember, ha van miből, azaz a feleslegből.


én nem azt vitatom, hogy mindenki más és mindenkinek más jön be, hanem azzal van bajom, ha valaki kijelenti, hogy ez az egyetlen út, mert a szénhidrátok hízlalnak stb. ezért kötöttem bele a másik válaszolóba, mert nem kell mindenkire ráerőltetni a saját dolgait, másoknak meg elmondani, hogy hülyeséget beszélnek, ezzel csak félrevezet embereket. és mivel mostanában a legtöbb kérdésnél nyomatta a porpagandáját, gondoltam beleszólok már.

bár úgy látom most már visszavett kicsit és mindig elmondja, hogy "nekem ez jött be".

ami már korrekt, ezzel eddig se lett volna baj

2019. nov. 29. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!