Mikor fog helyreállni?
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy eddig viszonylag keveset ittam (0,5-1 liter/nap) és úgy gondoltam ideje lenne kicsit egészségesebben élni ilyen téren ezért már 3. napja próbálok 2 litert magamba erőszakolni naponta. Természetesen ezzel nem lenne gond, de elképesztően zavar, hogy estére pókhasam lesz a sok víztől…
Alapjáraton vékony és izmos vagyok, mégis az elmúlt három napban úgy nézek ki mint egy kisterhes, teljesen fel vagyok puffadva a sok folyadéktól.
Az lenne a kérdésem, hogy a szervezetem körülbelül mennyi idő után tudna alkalmazkodni a folyadékmennyiséghez? Meddig kellene ezt folytatnom, hogy normalizálódjon a keringésem és a vízvisszatartásom megszűnjön?
Előre is köszönöm a válaszokat!
2-3 hét alatt hozzá kéne szokj. És tényleg csak fokozatosan nöbeld a mennyiséget.
Egyébként mindenkinek, a kodellekbek is nagyobb a hasa fel oraval vizivas utan
Ami meg a vizvisszatartast segithet megszuntetni ha jeveyebb es komplexebb szenhidratot eszel es kevesebb feldolgozott kajat
Szerintem túl nagyot ugrottál... Meg ugye az megvan, hogy táplálékban kellene a folyadék egy jelentős részét bevinni?
29/F
Amúgy alapból hülyeség a 2l/nap, mindenkinek más vízigénye van, függ attól hogy mennyit mozogsz, mit eszel és mekkora a tested.
Meg nem csak konkrétan a víz számít hiedelmekkel ellentétben, ételekben is van víz, kávéban stb, hiába vízhajtó hatású attól még ugyan úgy folyadék.
Én ennél egyszerűbb dologra figyelnék, mint a vizeleted színe, minél sárgább annál inkább ki vagy száradva, minél világosabb annál hidratáltabb vagy, a cél az hogy enyhén sárga színe legyen.
Nem muszáj konkrétan vízzel.
Egyél több levest, uborkát, dinnyét, stb., vagy lehet csinálni lájtos limonádékat, gyümölccsel ízesített löttyöket is, ezek nekem sokkal jobban is csúsznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!