Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Főtt répában benne van még a...

Főtt répában benne van még a vitamin?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam,hogy megfőzöm a répát,és úgy eszem,vagy összeturmixolom almával,barackkal,vagy más zöldségekkel,mert úgy jobban meg tudom enni,mint nyersen.Úgyis benne marad a vitamin?
2012. márc. 25. 19:20
 1/9 anonim ***** válasza:
46%
Hő hatására a vitaminok elbomlanak nagyrészt. A válasz tehát röviden és tömören - NEM.
2012. márc. 25. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
És hogy tudnám puhábbá tenni,hogy le tudjam turmixolni?
2012. márc. 25. 19:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Párolással talán több vitamin marad benne, mint a vízben főzésnél.
2012. márc. 25. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
31%
minden vitaminnak más a határa, de általában 40 fokon már elpusztulnak.
2012. márc. 25. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Reszeld le, úgy ehetőbb talán, vagy reszelés után turmixold.Hőhatásnak minél kevesebb ideig tedd ki, ha lehet egyáltalán ne.
2012. márc. 25. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
70%

A sárgarépa az egyetlen olyan zöldség, amelyből megfőzve sokkal több vitamint, ásványi anyagot tud a szervezet hasznosítani, mint nyersen.

Tehát röviden, sokkal jobb ha főve eszed, mert a béta karotin alig tud felszívódni belőle nyers állapotában!

2012. márc. 25. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Párold meg egy kicsit, ha nyersen nem akarod enni. Ez valamelyest jobb, mint a főzés és puha is lesz.

Egy másik módszer: régen a világért nem ettem meg a répát, csak a levesben. És egy táborban voltak csapatépítő programok és csináltunk egyszerű kajákat. A mi csapatunk a következőt csinálta:

Néhány répát megpucoltuk, lereszeltük egy tálba. Pár darab almát szintén megpucoltunk, kivágtuk a magházat és lereszeltük. Egy pici mézzel édesítettük és fahéjjal fűszereztük. Összekevertük és lehetett is enni. Nagyon finom volt, teljesen más íze volt. Én így szerettem meg a répát, azóta nyersen is imádom. :D

16/L

2012. márc. 25. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Nyugodtan párold meg. De ne teljesen puhára.
2012. márc. 26. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
nem tanulta itt senki hogy az A vitamin, amit a répa tartalmaz ZSÍRBAN oldod vitamin? vagyis vajban párold puhára az tök jó, akkor jön kia legtöbb vitamin
2012. ápr. 16. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!