Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Este fél10kor ettem utoljára...

Este fél10kor ettem utoljára 3 virslit 1 lilahagymával. Most már lefeküdhetek? Megemésztettem? Sok volt ez vacsira?

Figyelt kérdés
2012. aug. 3. 01:03
 1/9 Smartguy86 ***** válasza:
A virsli csupa zsír. Csak hogy tudd! Fehérje alig van benne. Nem éppen jó kaja. Főleg este nem.
2012. aug. 3. 01:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy megemészted alvás közben is, ez a kérdés elég vicces. Akár egyből lefeküdhettél volna. Vacsinak nem volt sok, és bár valóban nem tudni miből van egy virsli, legalább nem szendvicset ettél, már ez is valami. Estére ez jó, de nem kell várni a lefekvéssel egyáltalán, az alvásnak semmi köze a hízáshoz/fogyáshoz közvetlenül.
2012. aug. 3. 02:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

És mi a baj a zsírral? Tán a szervezetnek nincs szüksége zsírokra?

Az más kérdés, mi van a virsliben, de nem éppen zsír, mert az drága:D A zsírhoz állattal kell találkoznia, 15% hús, 10% hulladék és tömérdek szója van benne.

2012. aug. 3. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 Smartguy86 ***** válasza:

#2 - Tévedsz. Az ember anyagcseréje alvás közben sokkal lassabb! + Éhezik a szervezet, tehát inkább raktároz, mintsem feldolgoz tápanyagot. Ehhez még add hozzá a pocsék minőségű táplálékot és = hízás. Ezért fontos, hogy alvás előtt mit eszik az ember és mikor.


#3 - Igen, a zsír fontos. De kérdés, milyen zsír? Nyilván a virsliben telített zsírok vannak, vagy az olcsóbbakban tán még transz-zsírsavak is, amik szabadgyökképző elemek, ezen kívül pedig növelik az érelmeszesedés és így a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Arról nem beszélve, hogy hizlalnak. Ha már zsír, akkor inkább növényi zsírt (pl. olajok, lenmagolaj, olíva olaj) kell fogyasztani, abban kevesebb a telített zsírsav.

2012. aug. 3. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
A növényi zsírok ugyanúgy nem tesznek jót a szervezetnek, a lenmagolajjal pedig nem lehet főzni, mindenki ezt szajkózza, kiteszed a napfényre és attól megég. Sokkal egészségtelenebb ilyen körülmények között a felhasználása, mint a disznózsír. Az arra nagyon jó, hogy lelocsolj vele egy salátát.
2012. aug. 4. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 Smartguy86 ***** válasza:

Viszont olívaolajból lehet kapni olyat, ami sütéshez való. A másik dolog meg az, hogy a teflon korában már fölösleges olajjal vagy zsírral sütni... De akinek belefér a diétájába, az nyugodtan használhat egy kevés olajat.


Az állati vs növényi zsír vita elég régóta tart, de részemről az omega 3-6 zsírsavak miatt mégis csak kifizetődőbb a növényi zsír.

2012. aug. 4. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Ezek a zsírsavak az állati zsírokban is megvannak, szóval ez így elég kevés indok, de ez valóban egy 50 éves vita, nem nekünk kell ezt eldönteni.

Sütöttél te már teflon edényben zsiradék nélkül bármit is?

Furcsa szaga lesz, mert nem egyenletesen kezd el sülni a kaja, egyből égni kell, szinte ehetetlen. Mindenképp kell alá zsiradék, minden olyan olaj, amit hidegen sajtolnak, sütésre alkalmatlan, vagy minden szelet húsnál cserélni kell, mert megég nagyon gyorsan, 2. szeletnél már szaga van. Aki magának otthon egy személyre főzőcskézik, az persze, használjon olivát. Még a hidegen sajtolt napraforgóolaj sem bír ki 3 szelet húsnál többet.

2012. aug. 4. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 Smartguy86 ***** válasza:
De pl. lehet alá tölteni vizet és akkor egyenletesen kezd el melegedni. Szárazon én se csinálnám. A húsoknak pedig eleve van valamennyi saját leve + zsírtartalma, az is elég szokott lenni, ha már töltöttél alá vizet és kifő belőle a "lé", akkor azon meg lehet sütni. Vagy lehet keverni tejjel és vízzel fűszeres pácot húsokhoz (noha sokan nem szeretik a tejet diétákban - abban is van zsír). Zöldségeket amúgy is főzni szokás, szóval ahhoz bőven jó a víz. Olajban sült krumpli nyilván megint nem diétás alternatíva...
2012. aug. 4. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha vizet teszel alá, valami fura nyálkás izé lesz belőle:D

A külseje hirtelen elkezd főni, sokkal jobb 5 csepp napraforgóolaj, annyitól senkinek semmi baja nem lesz.

2012. aug. 4. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!