3 napja megiszok napi 2 liter vizet mégis "súlyosabbnak" érzem magam, elősegíti e a fogyást?
Eddig én borzalmasan kevés vizet ittam, volt, hogy egész héten elvoltam fél liter vízzel ( tudom tudom nem egészséges ) ezért is döntöttem úgy, hogy ideje tenni valamit a szervezetemért, ráadásul fejfájós is vagyok ( tudom, ezen se csodálkozzak ) így ráálltam, hogy hétfő óta ha kívánom, ha nem megiszom azt a napi 2 liter vizet, viszont azóta nagyobbnak érzem a hasam is. A víz hozzájárul egyébként valamilyen módon a súlyvesztéshez? Igazából szeretnék megszabadulni 10 kg-tól és eddig első 2 lépésem, ez a napi 2 liter víz bevitel plusz 5 után nem eszek, a következő lépés a mozgás lenne. A narancsbőr mérséklésében segít e? Nem vagyok annyira vészes az, de azért a narancsbőr csak narancsbőr..
Köszönöm a válaszokat!
25 L
"5 után nem eszek" hülyeség, egyedüli kivétel, ha már hétkor húzod a lóbőrt.
A víz nem fogyaszt, a szervezet normális működéséhez van szükség rá.
Desztillált vízzel ha megiszol belőle 1 litert egyszerre, abba szerintem bele is lehet halni.
Muszáj megbotránkoznom a vízfogysztási szokásaidon. Én 2 órát bírok ki fél liter vizet, te meg egy egész hetet? Tök jó.
9. Eléggé el vagy tájolva, azt meg kell hagyni.:)
Szóval a csapvizet legtöbbször tényleg túlklórozzák, illetve vannak helyek, ahol túl sok benne az arzén vagy más.
Az ásványvizek ásványianyag-tartalmából valóban nem sokat vesz fel a szervezet, de ez egyáltalán nem befolyásolja a vízfelvételt, ami miatt issza az ember. Arányaiban a vízből több víz hasznosul, mint a növényekből (nem teljes egészében hozzáférhető, emésztés során és a rostok miatt is csökken a felvett mennyiség).
Desztillált vizet nem iszunk, nincs is íze, az az oldott ásványi anyagoktól van; de a legfőbb probléma az vele, hogy nincs benne oldott anyag, így az ozmotikus-egyensúly fenntartása végett a sejtekből kiáramlanak az ionok, a víz pedig a sejtekbe kerül, amitől könnyen ki is pukkadhatnak.
Végeredmény: ájulás, sejtpusztulás, szöveti károsodás, maradandó károsodás, de akár még halál is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!