Más féléves babája is így viselkedik?
Szia! Az én kisfiam egy picit idősebb, ma tölti a 7. hónapot. Nálunk is hasonló a helyzet, bár én a kezdetektől próbáltam apát, tesót, nagymamákat a közelben tartani, hogy foglalkozzanak vele, beszélgessenek neki. Még én se bíztam 2 nappal ezelőttig senkire sem a gyerkőcöt, de végre el tudtam menni kicsit dumcsizni a barátnőkkel, gondoltam, ez már rám férne. Egészen addig nem volt gond, amíg elvoltam (kb. 2 óra - folyamatosan új dolgokat mutogattak neki), de amikor megjöttem, az első önkéntelen mosoly és szemfelcsillanás után Ő nem hogy örült volna, hanem mint aki most eszmél rá, hogy nem voltam otthon, akkor kezdett el sírni. Jó pár percig "panaszkodott", meg bújt hozzám, nagyon nehezen nyugodott meg.
Nálunk a figyelemelterelés bevált, tényleg észre sem vette, hogy nem vagyok ott az alatt az idő alatt.
Szerintem csak akkor fogja megszokni, hogy nem vagy mindig vele, ha nem vagy mindig vele. (Hú, de okos voltam.) Én már egészen piciként néha hagytam az apával, mamával otthon,amíg pl elmentem vásárolni, turizni, fodrászhoz. Eddig semmi gond nem volt. Egy napot töltött teljesen külön a mamával, de aludni már hazavittük. Kicsit nyűgös volt, de semmi különös.
Szokni kell. És nem csak a babának, hanem nekünk anyáknak, szülőknek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!