1,5 éves babám rossz evő? Étvágyjavító?
Az én kisfiam 22 hónapos, de pár hónapja nagyon szenvedünk az evéssel. most 11,5 kiló, ránézésre nem tűnik soványnak, de annyira keveset eszik, hogy már teljesen kivagyok. Kb. három féle étel van, amit szívesen megeszik, de egyik sem valami egészséges (virsli, sült szalonna az apa tányérjáról, sonka), ezeken kívül a kukorica és borsószemek kicsipegetése a zöldséges rizsből, banán, néha joghurt. Ja meg savanyú uborka. KB ennyiből áll az evése.
Régen szerette a tojást, szendvicsfalatkákat, párolt brokkolit, párolt répát....most rá se néz.
a lányom is rossz evő volt, de őt kis biztatással rá lehetett venni 1-2 plusz falatra. De ha a fiam kijelenti, hogy "me kell", azaz nem kell, akkor kész, annyi volt az evés, még a tányért is oldalra teszi, hogy ne is lássa. Le is lassult most a hízása, az utóbbi hónapokban szinte semmit nem hízott.
Az én lányom 18 hónapos, 9,5kg és 84cm. Nagyon keveset eszik ő is. Elég válogatós is, úgy, hogy amit egyik nap szívesen megeszik, azt másnap kiköpi. Sokszor már nem tudjuk kitalálni, hogy mit adjunk épp neki. Három dolog van, amit általában elfogad: kifli, piskótatallér és a vitatigris gyümölcspüré. Minket elküldtek vérvételre, hogy hátha vashiányos, de rendben volt az eredménye. Eddig a c-vitamint próbáltuk adni, de az nem vezetett megoldásra. Remélem valaki ír valami jót és akkor én is lopom az ötletet :D
Egyébként a mi védőnőnk is azt mondta, hogy a gyerek tudja, hogy mi és mennyi kell neki......de azt nem tudja megmondani, hogy van-e valami egészségügyi probléma a háttérben.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!