Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki babájának szükség volt...

Aki babájának szükség volt Dévény tornára, hogyan viselte a kezeléseket, és mennyire használt?

Figyelt kérdés
Mennyi alkalomra volt szükség, hogy javuljon a dolog?
2013. jún. 25. 12:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Az hogy kinek mennyi kell természetesen az állapotától, problémától függ. Több ismerösöm járt oda a babájával olyat é nem hallottam akinek a babája ne orditotta volna végig de mindnek nagyon hatásos volt. Az egyiknek azt mondták nem fog tudni rendesen járni s rendesen fogni a babája szülés közbeni oxigén hiányos állapot miatt. Hónapokig jártak a kislány elindult 11 hónaposan, már 2 éves tökéletesen jár, tökéletesen használja a kezeit stb. AZ orvos is meglepődött és mondta hogy nem gondolta volna hogy teljesen helyrejön a kislány.
2013. jún. 25. 12:35
 2/13 anonim ***** válasza:
Szia! Bennem is ez a kerdes van most, mivel julius elsejen megyek a kislanyommal tornara. Nallunk az a helyzet, hogy nem teszi le a labat, mar 10 honapos, de o 37 hetesen szuletett meg, 2 kilosan. A gyerekorvosnal voltam vele, mert kicsit piros volt a torka, kerdezte hogy mit csinal, mondom hogy 9 honaposan egyedul felult, tamasz nelkul is jo sokaig ul, ha eldol kiteszi a kezet es megtamaszkosik, integet, tapsol, hasrol is felul, ritmusra mozog, es terden is all, maszasra keszen, de meg nem maszik...o ajanlotta hogy menjunk tornara. jul. 1re vagyunk programalva. Eddig soha nem tettem jarokaba, mert ugy tudom hogy nem jo eroltetni a gyerekeket, de ahogy beletettem a jarkaba megfogozkodott es egybol felallt...
2013. jún. 25. 12:42
 3/13 anonim ***** válasza:
Nyaki hipotónia szerepelt a fiam kórházi zárójelentésén. Rosszul feküdt a pocakomban, relatív nagy baba volt. 5 hetesen kezdtük emiatt és C tartás miatt. 5 alkalom alatt rendben volt. Kontroll vizsgálatokra járunk, amikor nagyobb mozgásfejlődés van. Kommandózva kúszott és nem akart szabályosan mászni, 3 alkalom és itthoni gyakorlás elég volt. Most, hogy felállt a gyógytornász tett javaslatot, hogy milyen cipő legyen az első. Azért végig nem sírják, kevés kivétellel, az első 15 -20 perc még okés szokott lenni, aztán elfáradnak és bepöccennek, mert nem tudnak szabadulni a feladat alól....A fiam is így volt, ugyanannál a feladatnál, amin először elvolt, nézelődött, 20 perccel később üvöltött. Amint végeztünk, felvettem, elmúlt. Inkább pár perc sírás, minthogy egy életen át problémája legyen.
2013. jún. 25. 12:46
 4/13 anonim ***** válasza:
2-es, ne tedd járókába, ha felkapaszkodik és feláll, nem fogja érdekelni a mászás! 11 hónapos koráig kell másznia. Kúszni nem kúszott? A Dévény Alapítvány honlapján van egy letölthető füzet, abban pontosan le van írva, mit, mikor és hogyan kell csinálnia.
2013. jún. 25. 12:48
 5/13 anonim ***** válasza:
Off bocsi. Megpróbáltam letölteni a tájékoztatót, de azt írja, hogy az oldal nem elérhető. Más is így járt?
2013. jún. 25. 12:59
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen válaszaitokat. Nekem 7 és fél hós a kislányom, de csak az egyik oldalát használja elég erősen. Jobb kezével, jobb lábával nyúl, meg kapaszkodik, csak jobbra forog, és a bal oldala emiatt nem fejlődik neki.Még kúszni sem akar, ami nem feltétlen baj, de sztem már kellene neki. Ülni még nem ül. Megnézettem egy dévénye tornásszal és ő mondta, hogy kötött az izomzata, de már a vizsgálatot és végig sírta ami, kb. 3 perc volt, mi lesz majd a tornán...nagyon tartok tőle, de tény, hogy inkább most sírjon, mint bármi baj legyen később.
2013. jún. 25. 13:01
 7/13 A kérdező kommentje:
nekem bejött a tájékoztató füzet
2013. jún. 25. 13:04
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem feljött az oldal.
2013. jún. 25. 13:05
 9/13 anonim ***** válasza:
Kislányomat 8 hónapig hordtuk Dévényre,mert feszes volt a tartása! Mivel amúgy egészséges hetente félóra elég volt neki! De azt is végig üvöltötte! 4 hónaposan vittük az első kezelésre és a második kezelés után már átfordult és mindent időben csinált! Nem volt semmivel lemaradva! Egyedül a járással voltak gondok,mert nagyon félt tőle! Én azóta is hálás vagyok Dévény Annának,hogy kifejlesztette ezt a módszrt! Nagyon sok gyereknek segít!:)
2013. jún. 25. 13:30
 10/13 anonim ***** válasza:
Mindneki mondja hogy szőrnyű hallgatni ahogy a gyereke végigüvölti a tornát de arra kell gondolni hogy mennyit segít neki. Ha ez az ára hogy teljes ember legyen akkor sajnos ezt el kell fogadni és végig kell szenvedni. késöbb hálás lesz érte hidd el.
2013. jún. 25. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!