Két hetes babám van, kisfiú, és sajnos hasfájós. Infacol, meleg ruha, masszirozás, tea. Ezeken kivül mit ajánlotok ha fáj a pocija? Sir fürdetésnél nagyon, pedig jó a viz hőmérséklet, és a szoba hőmérséklet is. Mit csináltatok ilyenkor? Első baba.
Szia! Anyatejes? Nem lehet, hogy Te eszel valamit, amit nem bír? Próbáld kisakkozni, hátha.... akár a tej vagy a keksz is okozhat hasfájást.
Próbáld hason altatni, úgy talán kicsit jobb neki.
Az infacol helyett is adhatsz mást, nem minden picinek jó. Pl espumisan csepp...
Nekünk az Espumisan vált be. Napközben minden szopizás előtt kapott, 4. napra lett egy alig sírós babám. Emelett én is masszíroztam, tornáztattam.
A fürdetést egy idő után megszokják.
A fürdetéssel nem tudsz mit csinálni, egy idő után elkezdik szeretni, ennek semmi köze a hasfájáshoz.
Nekem is extra hasfájós volt a babám, kb minden nap du 3-tól hajnali 2-3-ig ment a műsor. Ezt túl kell élni. Én azt vettem észre, hogy a reggeli tejtől nem sír, mert azt éjszakat termeltem és éjjel semmit nem ettem, tehát "tiszta" a tej. Úgyhogy én a reggeli lefejt tejet (ami maradt) azt adtam be estére és így sokkal nyugodtabb volt, de azért így is sírt rendesen.
Amit tehetsz:
- ne egyél semmi fűszereset, szénsavasat, k betűs zöldséget, puffasztó zöldséget, marhahúst
- hasmasszírozás
- meggymagpárna
- hasra fordítás
illetve amit az előttem válaszolók írtak.
sok sikert.
Nekem se szerette picinek a fürdetést háton, mi úgy csináltuk, hogy megfordítottuk a víz felé és a hasa alatt fogtam, miközben locsoltuk a hátára a vizet, így már jó volt. Később háton is megszerette.
Hasfájásra pedig babamasszázst tanultunk. Hívtunk egy profit az oromtelibabazas.hu-ról. Sokat segített és azóta a férjem masszíroz minden este, amit ő és a fiam is imádnak! :)
az egyik természetes segítség ami ilyenkor szóba jöhet az a Babycalm csepp, viszont 1 hónapos kortól adható, de a kérdés feltevése óta már eltelt annyi idő, ugyhogy nyugodtan kipróbálhatod, teljesen természetes
a fürit nem minden baba szívleli az első időszakban :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!