Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hogy oldjátok meg hogy ha...

Ti hogy oldjátok meg hogy ha babátoknak forraltok vizet akkor a vízforraló ne legyen folyton vízköves?

Figyelt kérdés

Már vettem egy újat de ez még rosszabb..

Ugye forralom neki a vizet, és 24 óráig abból csinálom neki a tápszert, ha túl forró még akkor szoktam babavízből, és az a problémám hogy pár órát áll a víz akkor úszkálnak benne ilyen pár mm-es darabkák és folyton cserélhetem a vizet.

Vízkőtelenítem akkor semmi gond olyan lesz mind újkorában de csak kb 1 napig, aztán újra kezdődik elölről. Ugyanez a citromsavval.

Mindegyik vízforraló ilyen? Oké hogy megszűri a szűrő de félek hogy egyszer ne legyen elég alapos.. Vagy forralás után ha kiöntöm egy másik edénybe akkor megelőzhető lenne? De akkor meg nem lesz steril,nem?

Csak nekem van ilyen problémám a vízforralókkal ?


2016. szept. 28. 13:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
én jana vagy szentkirályi babavizet veszek, 1Les, akciósan 99ft
2016. szept. 28. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Remélem mind belefulladtok... Parasztok
2016. szept. 29. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves, köszönjük.
2016. szept. 29. 09:13
 14/14 anonim ***** válasza:

Tyű, hát voltak válaszok, amiken "elcsodálkoztam" úgy alapműveltség szintjén. :)

Egyrészt a víz Magyarországon mindenhol más és más, de európai átlaghoz képest jó minőségű és magasabb ásványianyag-tartalmú. Nem a forralástól, hanem a víztől függ az, hogy kinek mennyi kő lesz a kannájában!


A vízművek a vizet a földből nyeri, ha szükséges külön tisztítja, klórozza és mehet a vezetékbe.

A víz ásványianyag-tartalmát az határozza meg, hogy a földben milyen kőzetekkel érintkezik és mit tud kioldani belőlük, vagy mit tud csak úgy magával vinni.

Vannak olyan vegyületek/anyagok, amik nem annyira frankók a vízben, pl. nitrátok-nitritek (ez a műtrágyázott földekből mosódik a felszín alatti vízbe), hormonok (ez a sok kipisilt fogamzásgátló és egyéb felhasználású, természetes vizekbe ürített hormonokból kerül be), arzén (ez természetes kőzetekben található meg Magyarországon), vas (ez nem veszélyes, csak rozsdaszínű nyomot hagy és fura ízűvé teszi a vizet) stb.

Vannak olyan ásványi anyagok, amiknek örülünk, mert gyógyhatásúvá teszik a vizet.


Na és ott vannak azok a vizek, amik a felszínről a mélybe szivárogva széndioxidot visznek magukkal, ezáltal kicsit savasak lesznek, és ha repedezett "karsztos" mészkövekbe vagy csak meszes környezetbe érkeznek, akkor azt oldani tudják. A feloldott kő a széndioxiddal egy folyékony hidrogénkarbonát vegyület lesz. A karsztvíz amúgy a legjobb minőségű, legtisztább víz, a vízműveknek így kb. a legkényelmesebb, klór zutty bele és "cső!"


Nekünk viszont meg kell időnként szabadulnunk a csodás vízkőképződményektől a csaptelepeken, vízforralókban stb. Amíg ez a kő oldott formában a vízben van, addig nincs vele gond, sőt egészséges, erre nagy mintájú kimutatások vannak, hogy milyen betegségek fordulnak elő nagyobb számban olyan területeken, ahol lágy vizet isznak az emberek, vagyis bizonyos népbetegségektől (keringési rendszer problémái) véd a kemény víz fogyasztása.

Igen lágy, ásványianyag-mentes víz tartós fogyasztásával pedig akár súlyos ionháztartás-borulás is járhat.


Mi történik vízforraláskor a vízben oldott kőzettel?

Ha elkezd emelkedni a hőmérséklet, a kőzetet addig oldatban tartó széndioxid gyorsan elszökik a vegyületből és marad a kő. A kő kitapad az edény falaira, vagy ahol épp elszökött a széndioxid, oda. Vagy szilárd formában lebeg a vízben kis fehér morzsaként (lapként). Alapvetően nem hiszem, hogy ez az esztétikai problémán kívül bármilyen káros hatással bírna, hiszen kalciumkarbonátról és magnéziumkarbonátról van szó. Jó esetben talán a szervezet fel is tudja venni belőle a csontépítő anyagokat.

Egyébként lenyelve a gyomorsav ugyanazt a vízlágyítást elvégzi, mint mi a citromsavval: újra oldott állapotba hozza az ásványt, valamilyen calcium és magnézium sóvá alakítva, amiből szintén jó eséllyel ki tudja választani a szervezet a fenti elemeket.


Tehát a válasz az, hogy ha nálad ilyen a víz, akkor minden vízforraló "ilyen".


Ha kristályos étkezési citromsavat használsz, amiből fél kiló 4-500 ft, heti 1-3 alkalommal egy teli kannát max. 1 evőkanál citromsavval felforralva majd állni hagyva, majd kiöntve (öblíteni nem kell), ez jól kezelhető.


Egyébként én egy befőttes üvegbe ki szoktam önteni sűrű szűrőn keresztül a vizet, hogy legyen mindig klórmentes víz kéznél, ha másra használnánk a kannát, akkor is. Fontos, hogy üvegben tárold a vizet, mert egyedül az tartható tisztán, a műanyag flakon nem. Az ilyen módon felforralt, majd hűlés közben kiöntött/leszűrt víz nálunk akár hetekig vidáman elvan az üvegben és semmi nem változik a minőségén.

2017. febr. 24. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!