Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit eszik 7 hónapos babátok?...

Mit eszik 7 hónapos babátok? Ha lehet olyat adnék, amit otthon el tudok készíteni neki.

Figyelt kérdés
Illetve most lesz 7 hónapos a kisfiam és bővítenék, de nem tudom mivel. Ezeket eszi: alma, barack /üveges/, banán, sütőtök /üveges/, krumpli, répa
2010. máj. 31. 11:26
 1/6 anonim ***** válasza:
almát reszelni szoktam imádja háztartási keksszel,húslevesből répa krumpli csirkemáj hús,zöldség levesből borsó répa krumpli ,ja és már tésztát is szoktam a levesből!
2010. máj. 31. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
cukkini-krumpli, alma-krumpli, cékla-krumpli, (ezeket mind itthon főztem neki) üvegesből gesztenye-csirkehús, vegyes zöldség kukoricakrémbem, vilmoskörte-birsalma,
2010. máj. 31. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

Egy másik kérdésre válaszoltam, hogy én miket csinálok kisfiamnak. Ide is bemásolom, hátha tudok segíteni.


Kisfiam most 8 hónapos, és egy ideig bizony csak az üveges kajákat ette meg, a legtöbb kutyulmányom a kukában landolt. Ráadásul fél üvegnyit evett meg, és akkora mennyiség miatt nem is volt sok értelme pepecselni. Később persze egyre többet evett, de legalább ki tudtam tapasztalni, hogy milyen ízeket szeret, úgyhogy elkezdtem neki aszerint főzni, és tulajdonképpen egyszerűen csak megpróbálom leutánozni az üveges kajákat.

Először is vettem pulyka- és csirkemellet 1-1 kg-ot, apróbb darabokra felvágtam, becsomagoltam folpackba, és lefagyasztottam a kis csomagokat. Ha főzök neki, akkor előtte egy órával kikapok egy kis „batyut” a fagyóból, langyos vízbe állítom, és felengedés után majdnem ugyanolyan, mintha frissen vettem volna. Sokan először megfőzik, és utána fagyasztják, de valahogy annak felengedés után van valamilyen furcsa mellékíze. Minden ebédjéhez teszek húst, ritkán halat. Májat is lehet már adni nekik, de eddig még csak kunyizott az én sült csirkemájamból, külön neki még nem készítettem, de hamarosan azt is fogok csinálni (májat maximum heti egyszer lehet csak adni nekik). Eddig ha kapott valamilyen májas kaját, akkor üvegeset vettem.

Egyébként úgy szoktam csinálni minden husis kaját, hogy kávéskanálnyi olajon (ez a zsírban oldódó vitaminok miatt kell) fehéredésig „pirítom” az apróbb kockákra vágott husit, utána hozzáadok csipet sót, felöntöm pici vízzel, és fedő alatt párolom készre. Ha megpuhult, bármivel lehet keverni, turmixolni.

Előfőzött tasakos rizst (ebben jobban megbízom, mint a normál rizsben, mert ez rendesen ki van válogatva, és csak szép, valóban minőségi rizs van benne) megfőztem csipet sóval vízben, azután pedig a kész rizst lefagyasztottam. Ha kell valamihez, szintén előveszek belőle egy keveset.

Szoktam például gyümölcsös husikat készíteni, holnap almaszószt fogok csinálni rizzsel, csirkehusival. Kevés vízbe teszek pár szem szegfűszeget, pár darabka egész fahéjat, pici cukrot (gyümölcscukrot vagy szőlőcukrot használok, sokkal jobb, mint a kristálycukor), csipet sót. Felforralom, kiszedem a fahéjat és a szegfűszeget, beleteszem a megpucolt, felkockázott almát, és puhára főzöm. Ha megfőtt, pár kanál natúr joghurtba (ezt 7-8 hónapos kortól lehet, attól függ, mikor akarod bevezetni a tejszármazékokat) teszek pici lisztet, és behabarom a szószt. A meggyszószt ugyanígy kell csinálni. Ezután a készre párolt husival, és kevés főtt rizzsel összeturmixolom. A meggyszószt főtt krumplival szoktam, nem rizzsel, valahogy azzal nekem finomabb volt. Amíg be nem vezeted a natúr joghurtot, addig habarás nélkül kell csinálni, csak a párolt gyümi + husi + krumpli vagy rizs.

Ha egyébként a glutén bevezetése még nem történt meg, akkor egy főzelék-féle tökéletesen alkalmas rá, mivel nagyon pici liszt van csak benne.

De csináltam már alma-banán-pulyka-rizst is, a párolt husit turmixoltam nyers almával és banánnal, meg főtt rizzsel. Az őszibarack-pulyka-rizst szintén így kell csinálni.

Kisfiam imádja a paradicsomos dolgokat, úgyhogy szoktam csinálni neki paradicsomos burgonyát hallal, vagy husival. Krumplit pici vízben csipet sóval megfőzöm, beledobok egy konzerves rio mare tonhalat (garantáltan szálkamentes, és lehet a natúr vagy az olajos is), vagy egy adag párolt husit, öntök hozzá egy kevés házi paradicsomlevet (nekem szerencsém van, mert anyósom rakott el, de a kecskemétinek van paradicsomitalja, az is jó hozzá, vagy lehet akár egy kis sűrített paradicsommal is készíteni) összerottyantom és utána turmixolom. Ezek abszolút a kedvencei.

Csináltam már csirkehusit almával és gesztenyével is. Ehhez vettem fagyasztott egész gesztenyét, és kb. 10 szemet turmixoltam össze a husival, és párolt almával (a párolt husihoz hozzáadsz egy kevés felkockázott almát, picit átpárolod, és már kész is).

Vettem fagyasztott zöldségkeverékeket, pl. répa-brokkoli-karfiolt, meg répa-zöldség-karfiolt, ezekből szoktam vegyes főzeléket csinálni husival. Párolt husihoz tetszés szerint hozzáadod a zöldségféléket, összerottyantod, és vagy krumplit, vagy főtt rizst turmixolsz hozzá. Ilyen vegyes főzelékhez előfordult már, hogy pici sajtot is reszeltem (Edami vagy Trappista is jó, és 7 hónapos kortól lehet). Húslevesből is nyugodtan ki lehet venni zöldséget, répát, zellert, borsót, és kevés husival turmixolni. Ha van foga, vagy már szoktatod a darabos kajákhoz, elég csak villával összetörni. A borsóból bármit csinálsz, először inkább át kell passzírozni, hogy a héja ne kerüljön bele (puffasztó hatású, a hasfájós babáknál kell erre figyelni különösen), de 8 hónapos kortól már óvatosan lehet héjastól is adni.

Tegnap olyat csináltam, hogy pici vöröshagymát megdinszteltem egy kiskanálnyi olajon, hozzáraktam egy adag husit, átpároltam, raktam hozzá egy megpucolt, felszeletelt cukkinit, kevés sárgarépát, csipet bazsalikomot, oregánót, fél gerezd fokhagymát (6-7. hónaptól már lehet nyugodtan használni zöldfűszereket, és kevés fokhagymát is a kajákhoz) belereszeltem, felöntöttem kevés paradicsomlével. Összerottyantottam, és főtt durum penne tésztával turmixoltam. (Hippnek létezik Pasta Bambini nevű kajája, ezzel a kajával azt próbáltam leutánozni.)

Aztán például vettem céklát, megmostam, megszurkáltam, becsomagoltam alufóliába, megsütöttem sütőben (kb. egy óra kell hozzá), aztán meghámoztam, felkockáztam, hozzáadtam párolt husihoz, pici főtt krumplit, és felkockázott almát raktam bele, egyet rottyant, és utána turmixoltam.

Spenótot még csak üvegeset adtam neki, de egymagában nem akarta megenni, mert túl „zöld íze” volt, így egy kevés banánt raktam hozzá, úgy simán benyelte. 8. hónaptól be lehet vezetni a tojás sárgáját is, főtt tojásnak csak a sárgáját bele lehet keverni bármilyen főzelékbe, akár spenótba vagy sóskába is.

Főzőtökből és cukkiniből is lehet csinálni főzeléket nagyon egyszerűen. Megfőzöd a cukkinit vagy tököt pici kaporral, csipet sóval kevés vízben, aztán szintén natúr joghurt + liszt habarást, illetve 7 hónapos kor előtt pici olaj + pici liszt keverékével rántást kell tenni hozzá, utána husival turmixolni.

Vannak olyan zöldségek, aminek éppen nincs szezonja, most például a sütőtök ilyen, amiből üvegeset veszek, és ha éppen megyünk valahová, és nem tudok főzni neki, akkor előkapom, és egyszer-egyszer olyat is eszik.


Így hirtelen ennyi jutott eszembe, de tetszés szerint lehet variálni ezeket, és persze nagyon sok olyan van, amit még én sem csináltam (pl. salátafőzeléket, sóskát, de ezt már kaptunk a szomszédasszonytól egy adagot, és nagyon ízlett neki, úgyhogy hamarosan én is csinálok majd).

2010. máj. 31. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia 11.34-es B.

Én is köszönöm a recepteket,már én sem üvegest adok,hanem főzök.Az előbb lett kész a kaja,csirkemájat megfőztem az egyik lábasban, a másikban brokkolit krumplival , összeturmixoltam egy fél almával és már kész is.

A kérdezőnek, hét hónaposan vezettem be a húst,azóta mindennap kap vagy halat vagy húst.Májat csak egyszer lehet egy héten, de mivel az én fiam kisétkű, ezért két egymás utáni nap kap,mert két napra szoktam főzni.Adhatnál neki több fajta gyümölcsöt is, például meggyet,cseresznyét,hamarosan szezonja lesz,addig is adhatsz fagyasztottat.Én turmixolás után még szitán átpaszírozom a meggyet és a cseresznyét,ezeket keverheted hússal és egy kis banánnal, az én fiam imádja.Én üveges szilvát is szoktam neki adni,ezt is keverheted hússal.Az én fiam mindent megeszik, de vannak olyan babák, akik jobban szeretik az édes ízeket,ha a te kisfiad is ilyen, akkor gyümölcsökkel keverd a húsokat.A kecskeméti paradicsom levet én is tudom ajánlani, nagyon finom, én mivel nincs házi, ezzel szoktam főzni.

/Z/

2010. máj. 31. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Aztaaa 11.34 ez aztán mindenre kiterjedt:)) El is mentettem gyorsan mert van egy 7 hós lánykám akinek szintén a saját főztöt adnám inkább (eszméletlen drágák a bébiételek).

Szóval köszi mégegyszer!! (bocsi az offért).

2010. máj. 31. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
húúú, kösz szépen :)))
2010. máj. 31. 16:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!