Újszülött babának hanyas méretű ruhát kell venni?
Kislányom 51 cm volt mikor született, így az 50-56-os méretű rucik pont jók voltak rá.
Nem tudni előre, hogy pontosan mekkorával születik a baba, ezért nyugodtan vehetsz egy számmal nagyobbat (56-62), mert belenő nagyon hamar.
A fiam 4100 g, 56 cm-vel született, az 50-es ruhák már akkor kicsik voltak :) Kb 2 hétig hordott 56-ost, aztán 62-est.
Az utolsó uh-n azért mar nagyjából be tudod lőni, hogy átlagos, vagy kisebb, vagy nagyobb baba várható. Én nagyrészt 56-ost vennék.
Nekem mindenki azt mondta, hogy ne vegyek 50-es méretet, mert egy hétig tudjuk használni, vagy eleve kicsi is lesz. 2850g-al és 50 cm-vel született a babám, az 56-os ruhákban elveszett. Szerencsére azért vettem pár bodyt, de még venni kellett gyorsan 50-eseket. 1,5 hós koráig használtuk az 50-es ruhákat, pedig akkorra már 4,5 kg volt.
Én vennék pár 50-est, meg 56-ost is. De van, aki eleve 62-essel indít, attól függ mekkora babád lesz.
Az újszülöttnek még nem gond ha picit nagyobb a ruha. Inkább lógjon rajta minthogy fölöslegesen 1-2 hétre legyen megvéve neki. Ők úgyis csak alszanak esznek az elején. Később lesz "gond" ha akadályozzák a mozgásban a kezére lógó ujjak :D
Én is a minimum 56-os méreteket javasolnám mert az átlagban mindig jó. De tényleg nagyon hamar nagyobb kell majd.
Mi csak 56-ost (többet) és 62-est (eddig kevesebbet) vettünk.
Sajnos, mindenki mást mond. Valaki azt, hogy az 56-os 2 hét múlva kicsi lesz rá, minek vettük, más meg azt, hogy a 62-esben el fog veszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!