Ez így mennyire egészséges gyerekeknek/felnőtteknek?
A lényeg az, hogy van 3 gyerekem és egy férjem. A legkisebb még csak 6 hónapos. Rengeteget sír éjszaka. A középső 2 éves, a legnagyobb pedig 5. Az, hogy a 2 évest nem lehet időben lefektetni annyira nem zavar, mivel másnap aludhat, amíg akar. De a nagynak kelni kell az ovi miatt. Őt legkésőbb 10-kor le kell fektetnem, hogy másnap ne sírással induljon a reggel. A férjemről már nem is beszélve. Sokszor csak nagyon későn jön haza, 9 fele. Azután érthető ha pihenni szeretne. Néha még dolgozik is akkor, szóval nyugalomra lenne a szüksége. Ennek ellenére nekem még akkor kezdődik az este a gyerekekkel. A 2 évest fél 12 előtt lehetetlen lefektetni. A kicsi is fel kel nagyon sokszor, mivel még szopizik. Általában keltik egymást, szóval nem egyszer volt olyan, hogy éjszaka a három gyerek együtt üvöltött. Másnap a férjem pedig menjen dolgozni, a lányom meg oviba.
Egyik este a férjem a legnagyobb gyerekkel fel ment az emeletre, előre mentek aludni. Azt még esetleg érdemes tudni, hogy hiába van két gyerekszoba mind a három velünk alszik egy szobában.
Én lent maradtam a két kisebbel és az egyik a járókában, a másik a kezemben elaludt. A kicsit is leraktam, én meg a kanapén aludtam. Így ha éjszaka kelni kellett, nem volt gond. Nagyon örültem, hogy a férjemnek nem kellett az örjöngést hallgatnia, a legnagyobb gyerek pedig végre zavartalanul aludhatott. Így másnap este eszmbe jutott, hogy mi lenne ha ez megint így lenne.
Azóta eltelt 3 hónap és lent, a nappali mellett van egy szoba. Azt berendeztük "átmeneti hálónak". Ez annyiból áll, hogy a kicsinek a kiságyát lehoztuk az emeletről, a középső pedig velem alszik egy kihúzhatós kanapén.
Ez így mennyire normális? Nyilván nem azt tervezem, hogy ez innentől kezdve így marad. De a középső gyerek, gyakran úgy ébred, hogy majdnem sikít. Így pedig azért a többiek fent tudnak pihenni. Ez majd még okoz nehézségeket? Valaki, aki járt már így, tudna esetleg valami mást javasolni? Az igazság az, hogy már szívesen visszaköltöznék a saját szobámba...
Köszönöm a válaszokat!
ez így ebben a formában semennyire nem egészséges. szegény gyerekek biológiai órájuk nagyon kilehetnek. rendszer kell és szigorú napirend. gondolom a középső eleve későn kel, tehát már reggel elúszik a nap. keltsd fel, időben csináljatok mindent és 8kor mindenki menjen aludni a saját ágyába.
mondjuk azt nem értem miért kell nyáron ügyeletben lennie az 5 évesnek ha úgyis otthon vagy, nem lenne egyszerűbb ha ebben a melegben otthon lenne veletek és szépen együtt követnétek az ovis napirendet a középsővel és a naggyal? legalább lenne egy támpont a kusza életetekben :)
Szia, nekem két gyerekem van, egy másfél éves és egy ovis. Most tervezzük a harmadikat. Nálunk is volt sok cirkusz az alvásnál. Szerintem a 2 évesnek kéne egy rugalmas napirend, mert marha későn alszik el este, ez nagyon nem jó így. Az ovisnak is szerintem legkésőbb 8-kor le kéne feküdnie, meseolvasás és fél 9-kor már aludni, nekem úgy tűnik, hogy nálatok az este nagyon elcsúszott. Nem okoskodni akarok, de mi is belefutottunk ebbe, úgyhogy nálunk este 6 óra után megkezdődik a fürdetés. Imádnak sokáig pancsolni, játszani, de általában fél 7 és 7 körül már pizsiben vannak a gyerekek. Fél 8-ig vacsora, utána még játszunk és 8-kor indulás az ágyba. A két gyerek egy szobában alszik, de 8-ra a 2 évesünk annyira lefárad, hogy kidől és hallgatja, amit a nagyobbnak mesélek. Én úgy tervezem, hogyha összejön a harmadik baba, ő nálunk fog aludni, ha szopizni szeretne, akkor nem üvölti fel a házat, ott vagyok mellette, a másik kettő meg tud nyugodtan aludni.
Bár most nyári szünet van az oviban, de én ragaszkodom a jól bevált napirendünkhöz és tényleg működik. Reggel 7-kor felkelünk, 8-ig megvan a mosakodás, öltözködés, reggeli. Utána játszótér, vagy kimegyünk a kertünkbe játszani, átjönnek barátok, vagy megyünk valamerre, elég mozgalmas a délelőtt, a kicsi nagyon lefárad. Sokszor már ebéd közben mutatja, hogy aludni szeretne. 12-kor ebéd és a 2 évesem már ki is dől egy hang nélkül, a nagyobbal meg tudok foglalkozni, mesét olvasni, játszani. Általában alszik 2 órát, délután 2-től ismét játék, uzsonna, én is csinálom a dolgom közben, szóval este 8-ig nagyon lefárad. Ha megvan minden nap ez az esti rituálé, fürdés, vacsi, játék, mese, akkor kizárt, hogy majdnem éjfélig fent kukorékoljon. Nyilván mérföldekkel nehezebb a dolgod, hiszen ott a 6 hónapos pici is, de ha készítenél egy időbeosztást, meglenne ez a rugalmas napirend, akkor egyszerre tudnád őket lefektetni, ami nektek is nagy segítség és könnyebbség lenne. Én is hulla fáradt vagyok a nap végére, fél 12-ig biztos nem tudnék fent maradni, vagy a másnapom lenne nagyon rossz. Magadra is gondolj és próbáld meg esetleg, mert ha ezt szokják meg, átáll hamar a kis szervezetük és jól működik. Az én 2 évesem is van, hogy felsír, ha beteg, akkor meg óránként, de a nagyot szerencsére nem zavarja. Mi is nagy házban lakunk, lehet, hogy mire iskolás lesz, külön szobába kerülnek. Írtad, hogy a férjed van, hogy este 9-kor ér haza, gondolom ezért is vannak a gyerekek ilyen sokáig fent, hogy apával is tudjanak találkozni. De sajnos az ő kis bioritmusuknak ez már túl késő, nekik 8 körül ágyba kéne kerülniük, hogy ne boruljon fel a napjuk.
Minimum a 2éves alvását rendbe tudnád tenni azzal h fixen ébreszted reggel 7kor,délre lefárasztod,délután legkésőbb 3,fél4kor ébreszted (akkor is ha még bírna aludni) és 8, fél9kor mindenki menne aludni.
Nálam a kicsi 8hós koráig csak úgy aludt h adamo hintában lökdöstem,de este 9után már őt is csendben tudtam (abszolút nem így terveztem,ez segített),aztán ő is kiságyba került,hinta nélkül.A lényeg nálatok is az lenne h csendesedjen el a ház minden nap uabban az időben és ha elég fáradt a gyerek,aludni fog.
A nagyot nem akarom, hogy itthon maradjon. Tavaly itthon volt és szeptemberben könyörögtek az oviban, hogy ezen a nyáron vigyem, mert egy rémálom újra rávenni, hogy alvás van ebéd után. (Ugyanis nyáron velünk nem aludt) Így legalább neki valamennyire van egy napirendje.
Azt is értem, hogy erre a 2 évesnek is szüksége lenne. Az egész még a legelején csúszott el. Mikor megszületett legtöbbször 11-kor fürdettem, mert akkor volt ott az apja is, hogy segítsen körülötte. Aztán ez így maradt. Hiába jött előre a fürdés, az ő órája ott megállt. Szóval már abban nem is nagyon bízom, hogy 10 előtt valaha is elaludjon.
Sokszor van olyan, hogy 9-10-kor autózok a két kisebbel, csak hogy végre elaludjanak. Reménytelen helyzet.
Majd próbálok valamit tenni. Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!