Aki NEM adta bölcsődébe a gyereket (pláne ha már nagyobb), az miért nem tette?
1.nem kell visszamennem dolgozni
2.jól elvagyunk itthon
Mert nem kell visszamennem dolgozni, csak majd ha 3- 3.5 éves lesz.
Jól elvagyunk, minden nap csinálunk valamit, megyünk,sokat vagyunk gyerekek között.
Anyagilag semmi nem indokolta, plussz mivel a terhesség miatt elveszítettem a munkámat nem is vàrtak vissza sehol.
A kisebb már most szeptemberben mehetne oviba, jövő februárban tölti csak a hármat, ő csak 2019 szeptemberében kezd majd. Ha megtehetem, hogy velük vagyok minek csapjam oda őket másoknak fél-majd teljes napokra? Nem azért szültem őket, örülök, hogy legalább még most együtt lehetünk
1) mert 2 évesen még semennyire nem igényelte a gyerektársaságot, menekült előlük (nem lett antiszoc, csak később érett meg a közösségre és ehhez nem kellett drasztikus eszközökhöz nyúlni),
2) mert a mozgásfejlődése izomtónus probléma miatt lassabb volt és emiatt heti 4 gyógytornára jártunk. Ezt a bölcsiben nem tudták volna biztosítani, munka után már nem lett volna rá idő, neki meg ereje nem lett volna.
3) mert anyagilag belefért a 3. év is.
4) az se volt utolsó szempont, hogy alighogy elkezdtem a gyedet, átszervezés volt a munkahelyen és a távozó főnököm maga se javasolta, hogy a káoszba visszamenjek, a kivárásra voksolt (de eddigre már eleve döntöttünk, hogy maradok).
Ikrek jöttek először, tankötelessé válásig itthon lehet lenni velük. Közben jött kistesó, akkor még mindig ikres GYES-en voltam. Egy évet hárommal voltam otthon, utána egy évet csak a kicsivel, mert az ikrek közben ovisok lettek.
Utána még mindig lett volna egy évem otthon, de emberhiány volt a pályámon, s visszahívtak.
Mert anyagilag belefért hogy itthon maradjak 3 évig.
Mert szerettem volna vele lenni amikor megtanul járni, beszélni, enni, bilizni.
És imádtam minden percét, rengeteg programot csináltunk.
Mióta oviba jár sokkal kevesebb időt tudunk együtt lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!