Ti ilyen helyzetben bevállalnátok kistesot?
Mit dolgozik a férj ilyen kevés pénzért?
Ha anya elmegy Gyedre alig marad a bevételéből 4 főre.
Valóban nem a te dolgod, de vélemenyt kértél.
Hitel nincs. És albérlet?
Az apa 130, az anya 180 bruttó vagy nettó? Ha bruttó, akkor 100 körül van a GYED. Ha csak az átlag rezsit nézzük, legyen mondjuk 40 ezer mindennel. Autó van? Kert? Haszonállatok? Mert ha a 190 megmarad a rezsin felül, akkor éppen meg lehet élni, de biztosan nem aranyélettel. Nekem például egyedül 60 ezer a kajám egy hónapban, a férjemé is minimum. És biztosan nem ennék zsíros kenyeret csak azért, hogy legyen második gyerek. Ha a gyerek tápszeres lesz, vagy beteges, speciális fejlesztés kell neki, elromlik valami a házban, a mosógép vagy a bojler máris 100 ezres tétel. Mi most például inverteres légkondit szereltetünk be későbbi spórolás gyanánt. Csak az 250 ezer. Oké, ez nem létszükséglet, de soha ne legyen semmilyük, csak a gyerek? Mert 230 ezerből szinte csak vegetálni lehet. Ha félretéve nincs legalább félmillió vészhelyzetre, akkor én biztosan nem vállalnám be. A szeretet nem elég.
4, haszonállatuk biztos nem lesz nagyvárosban 😂
Nem. Ez borzasztóan kevés.
Hitelük nincs, csak feltehetően többe kerülő albérletük. Hitellel terhelt saját lakással sokkal jobb helyzetben lennének.
"Vidéki" nagyvárosokban mostanság 80-100 alatt nem kapsz albit (+rezsi).
Azt mondod, jelenleg gyeden van. Akkor ugyan nem lesz kevesebb a nőé, de annyival sokkal több sem, csak átmenetileg a "nagy" 2 éves koráig.
Ezt kellene végiggondolniuk. Hogy mi lesz ha már az elsőre csak a gyes, de a kicsi miatt nem tud még dolgozni.
Atyaég, most nézem, hogy az albérletet sem olvastam. 😂
Áh, így kizárt. Így egy gyereket sem, nemhogy kettőt. Egyenes út a nyomorba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!