Még nem vagyok várandós, de szeretnék az lenni, addig is mire készüljek fel, mit tanuljak meg, mit gyakoroljak?
Én nem tudtam rá sehogy készülni. Az ismeretlenre nehéz. :)
Annyit tudtam csinálni, h az anyagi hátteret megteremtettük, hogy biztos "fészekbe" és családba, szeretetbe és nyugalomba születhessen meg a gyerekünk. A többi mind újdonság és meglepetés volt, ezekre nem tudom, hogy készülhettem volna fel.. valszínűleg sehogy.
De nagyon "jó" gyerekünk született (most már 3 éves) nem volt sírós, nem voltak nagy hisztik, nagyon jól kezelhető, értelmes, élelmes kis lurkó.
A sógornőméké hisztis, sírós, akaratos, nehezen kezelhető.. ő sem tudott (volna) felkészülni előre, hiszen nem tudod, mi vár rád. De tök jó, h felelősen gondolkodsz a dologról már így előre. :)
Szia! Szerintem aludj nagyon-nagyon sokat, mert a gyerek születése után jó eséllyel igen sokáig nem fogsz! :) De félretéve a tréfát, nem hinném, hogy a gyerekvállalásra fel lehet készülni, annyira megváltozik az egész élete az embernek, hogy elképzelni sem tudja.
Ha aggódós típus vagy (és a kérdésedből erre következtetek) keress valami olyan dolgot, ami el tud lazítani (napi jóga, séta, bármi), ez jól jöhet gyerek mellett.
Esetleg gondold át, hogy ki az, akinek a véleményére adsz a gyerekneveléssel kapcsolatban, mert meglátod majd, mennyi érv és ellenérv csap össze, bármit teszel, mindig lesznek, akik azt mondják, másként kéne. :)
Sok sikert és (ahogy az első hozzászóló írta) türelmet kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!